Nogomet

Leko: 'Umjetnički dojam je bio malo bolji, ali ne igramo za to'

Petar Jenjić • subota, 07.10.2023.
Leko: 'Umjetnički dojam je bio malo bolji, ali ne igramo za to'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Trener Hajduka Ivan Leko prokomentirao je poraz svoje momčadi na gostovanju kod Rijeke u Jadranskom derbiju. Rekao je da su obje ekipe imale svojih nekoliko šansi, ali da je domaćin iskoristio svoju...

Trener Hajduka Ivan Leko dao je svoj komentar utakmice na Rujevici. Za MaxSport je rekao da je momčad bila nešto bolja nego prošli vikend u derbiju, ali da se taj umjetnički dojam ne gleda.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Umjetnički dojam je bio malo bolji nego prošli tjedan, ali ne igramo za to. Težak i bolan poraz. Protivnik je iskoristio svoj trenutak, bilo ih je nekoliko, a mi nismo. Nesretan gol, došli smo pokušati dobiti drugi derbi i odigrati dobro. Između dva šesnaesterca bili smo u redu, a oni su zabili gol kad smo bili bolja ekipa. Čestitam Rijeci, ima lijepu atmosferu, dobru ekipu, zasluženo je tu gdje jest."

Rijeka je preuzela prvo mjesto uoči reprezentativne stanke.

"Bolno je, ali tako je, treba podignuti glavu i dosta raditi kroz sljedeća dva tjedna. Rekli smo da ova ekipa ima prostora za napredak, svaku utakmicu treba uzeti kao Ligu prvaka, kao da je zadnja. Sreća je danas bila na strani Rijeke, težak je svaki poraz, ali idemo dalje."

Hajduk ne zabija puno golova.

"Malo zabijamo i stvaramo šansi, danas smo bili nešto bolji u polju, ali fale nam tri igrača s golovima, vezni koju mogu zabiti. To mi znamo, nije da je to neko veliko iznenađenje, ali radiš da bi bio bolji. Nekad je lakše izgubiti kad te protivnik izdominira, ali danas mislim da je bila danas 50:50, no tri boda ostaju Rijeci."

Anthony Kalik krenuo je u početnoj postavi.

"Bio je dobar, htjeli smo energiju. Trajkovski nije spreman za više od 60 minuta i nismo očekivali da će se do tada riješiti. Planski je bilo da se igra 45 minuta, Kalik nije izašao jer je bio loš, nego je bilo da uđemo u nastavak s najboljih mogućih 11. Druga je priča u Splitu i Rijeci. Ovdje je sve dobro što napraviš, biti pri vrhu, ali kod nas je pritisak veći, ambicije ogromne, ništa se ne priznaje osim prvog mjesta. Mi smo puno htjeli, ali nije išlo."

Sljedeća utakmica je za dva tjedna.

"Imamo tri ekipe sada u jedan ili dva boda, ali nas to motivira da puno radimo. HNL nikome nije šetnja, izgubili smo skupe bodove na malim utakmicama i to nam je dobra lekcija da se vratimo na bazu, resetiramo. Imat ćemo više vremena da uklopimo cijelu ekipu zajedno, na kraju ćemo vidjeti hoće li to biti dosta."

Hajduk sada opet mora hvatati vodeću momčad lige.

"To se priča svake godine. Svako ljeto je tako, prijelazni rok i to je to. Ja to najbolje znam jer sam od dolje, ali od velike priče nema ništa. Imamo ekipu koja se može natjecati sa svima, ali ako smo na 70 posto nećemo dobiti nikoga lagano. Svjesni smo da nikome nećemo priznati da je bolji. Danas nije išlo, ali momčad je pokazala u dva, tri mjeseca da može biti dobra i stabilna. Sad je Osijek predaleko, htjeli smo ovdje rezultat, nije išlo. Sad ćemo se odmoriti, trenirati pa početi misliti o sljedećoj utakmici."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!