Ostali sportovi

Kuglačice Mlake zlatne na Svjetskom kupu, Zaprešić srebrni

Sportnet, Krešimir Milić • nedjelja, 08.10.2023.
Kuglačice Mlake zlatne na Svjetskom kupu, Zaprešić srebrni

Proteklog tjedna održali su se međunarodni kuglački kupovi, a hrvatski klubovi su osvajali medalje. Odigrali su četiri utakmice finala i dvije za broncu...

U tjednu od 02. do 07. listopada najbolji kuglački klubovi natjecali su se u međunarodnim kupovima, Svjetskom, Europskom i NBC kupu. Sveukupno imali smo osam predstavnika, a njih šest je završilo među četiri najbolje ekipe, pa smo imali tako četiri utakmice finala i dvije utakmice za broncu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Natjecanje je koncipirano da se najprije odigraju kvalifikacije, a najbolje 4 ekipe iz kvalifikacija igra utakmice za finale, a poraženi kasnije i za treće mjesto.

Na Svjetskom kupu bili su KK Mlaka kod žena, a KK Zaprešić kod muškaraca. Već od kvalifikacija obje ekipe su pokazale dobru igru te ušli među četiri najbolje. Nakon kvalifikacija, slijedile su utakmice za finale.

Mlaka je pobijedila ekipu KK Slovan Rosice iz Češke s rezultatom 5:3 i (3561:3537) i tako osigurala finale. S druge strane u finale, ekipa CS Electromures Romgaz došla je pobjedom nad KV Liedolsheim s 6:2 (3593:3474). Finale kod žena, bilo je jako zanimljivo od samog početka, no u drugom paru kuglačice Mlake napravile su preveliku razliku i odnijele poene na svoju stranu, koji su bili nenadoknadivi za cure CS Electromures Romgaz.

Na kraju kuglačice Mlake slavile su s 6:2 i razlikom od 136 čunjeva (3503:3367). Za KK Mlaka nastupile su Valentina Gal, Venesa Bogdanović, Iren Nemes, Valentina Smuđ, Sara Pejak/Anamarija Grdić/Nera Bakić i Milana Pavlic.

S druge strane, kod muškaraca, ekipa Zaprešića imala je ni malo lak zadatak protiv favorizirane ekipe SKV Roth Weiss Zerbsta (GER). Utakmica je od prvog para bila napeta u sam čunj, a napetost se zadržala do kraja.

No, odličnom igrom dečki iz KK Zaprešić nametnuli su se kao pobjednici i rezultatom 5:3 (3861:3828) prošli u finale. Prolaz u finale, ekipa KK Neumarkt (ITA) osigurala je pobjedom nad SK FWT - Composites Neunkirchen s 6:2 (3776:3647).

U finalu, ekipa KK Neumarkta bila je prejaka danas za Zaprešić i s 6:2 (3844:3762) upisali su pobjedu i osvojili Svjetski kup, a ekipi Zaprešića pripalo je srebro. Za Zaprešić su nastupili Uroš Ramić, Matija Mance, Luka Bolanča, Uroš Jagličić, Alen Kujundžić i Branko Manev.

Na NBC kupu u Slavonskom Brodu, ŽKK Istra i KK Zadar bili su odlični pred domaćom publikom. ŽKK Istra u Final four ušla je kao drugoplasirana, a Zadar kao prvoplasirana ekipa kvalifikacija te su odmah pokazali da imaju opasne namjere. Pobjedom nad KK Zagreb, ŽKK Istra osigurala je finale, gdje su ih dočekale kuglačice KSV Wien (AUT). Nakon prvog para igračica rezultat je bio na strani ekipe KSV Wien, no odličnom igrom Valentine Pavlaković u drugom i Nataše Ravnić u trećem paru, sva razlika se nadoknadila te su kuglačice ŽKK Istra s 5:3 i razlikom od 98 čunjeva (3320:3222) odnijele pobjedu i upisale se kao ovogodišnje osvajačice NBC kupa!

Za ŽKK Istra nastupile su Marijana Liović, Nika Štetić, Valentina Pavlaković, Katarina Zajec, Nataša Ravnić, Katja Oplanić, Maja Nanić i Dora Štetić.

KK Zadar, pobjedom 6:2 (3565:3503) nad Investment Kozutasok KTK (HUN) osigurao je finale protiv ekipe VfB Hallbergmoos (GER). U finalu dobro raspoloženi kuglači Zadra, igrali su svoju igru i s 5:3 (3647:3616) obranili prošlogodišnji naslov u NBC kupu. Za KK Zadar nastupili su Congor Baranj, Hrvoje Marinović, Luka Požega, Milan Uzelac, Boris Benedik i Lovro Buzov.

Kuglačice KK Zagreb natjecanje u NBC kupu završile su na 3. mjestu pobijedivši ekipu Rakoshegyi VSE (HUN) 5:3 (3371:3280). Na NBC kupu nastupila je i ekipa KŠK Grmoščica koji su natjecanje završili na 5. mjestu. Na Europskom kupu u Brčkom, iako su ušli kao drugoplasirana ekipa kvalifikacija, KK Mertojak završio je natjecanje na visokom 4. mjestu, a kod žena KK Kustošija na 7. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!