Nogomet

Marko Livaja oprostio se od reprezentacije: 'Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.10.2023.
Marko Livaja oprostio se od reprezentacije: 'Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu'
Foto: FaH

Marko Livaja oprostio se od hrvatske nogometne reprezentacije i poručio je kako je njegova reprezentativna karijera završena. Kapetan Hajduka obavijestio je o svojoj odluci i stožer reprezentacije i Hrvatski nogometni savez...

Nakon što nije bio u kadru reprezentacije u prošlom reprezentativnom terminu, Marko Livaja našao se na popisu i trebao je nastupiti u susretima protiv Turske i Walesa, međutim sve je preduhitrio odlukom o povlačenju iz reprezentacije.

Igraj na Hrvatska - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeha", napisao je Livaja na društvenim mrežama i dodao:

"Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti."

Livaja je u dresu A reprezentacije odradio 21 utakmicu i postigao četiri pogotka. 2018. godine u prijateljskoj utakmici protiv Portugala upisao je prvi nastup, a prvi pogodak u 3:0 pobjedi protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Odmah zatim zabio je i Izraelu, pa važan gol Austriji u Ligi nacija gdje je Hrvatska pobjedom 3:1 otišla na završni turnir da bi u Kataru na Svjetskom prvenstvu bio strijelac u 4:1 pobjedi protiv Kanade.

Posljednji nastup u dresu reprezentacije upisao je na Poljudu na početku kvalifikacija za Europsko prvenstvo u remiju 1:1 protiv Walesa.

Nakon toga bio je u kadru za završnicu Lige nacija, ali na početku priprema u Rijeci došlo je do sukoba s navijačem poslije čega se Livaja povukao iz reprezentacije. Propustio je završnicu Lige nacija, zatim ga Zlatko Dalić nije zvao za susrete protiv Latvije i Armenije, a sada se Livaja sam povukao.

Njegov izostanak je novi udarac za reprezentaciju koja je ostala bez Perišića, Petkovića, Oršića, ozljede vuku Kramarić i Ivanušec i sve je manje izbora u napadačkom dijelu.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani08.10.2023. u 18:14
    U kakvoj je formi taman je za reprezentaciju San Marina
    Bogomdani