Ostali sportovi

Sjajni Tin Srbić osvojio svjetsko srebro i izborio nastup na Olimpijskim igrama!

Mihaela Bradovski • nedjelja, 08.10.2023.
Sjajni Tin Srbić osvojio svjetsko srebro i izborio nastup na Olimpijskim igrama!

Tin Srbić još jednom je stigao do velikog rezultata! Na Svjetskom prvenstvu koje se održavalo u Antwerpenu, osvojio je srebrno odličje!

Nakon svih problema s kojima se suočavao i početka praktički od nule, Tin Srbić ponovno se našao u najužem svjetskom vrhu i potvrdio kako je jedan od najboljih prečaša današnjice.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U finalu ove discipline na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu odradio je sjajnu vježbu, bez pogreške, te je zaradio visoku ocjenu 14.700.

Već ta ocjena garantirala je Srbiću odličje, u tom trenutku je bio na prvom mjestu, ali bilo je jasno kako će konkurencija teško nadmašiti taj rezultat.

To je uspio nedodirljivi Japanac Daiki Hashimoto koji je bio i prvi favorit za zlato, a ovdje je potvrdio kako je s razlogom proglašavan favoritom odradivši vježbu za vrlo visokih i nedodirljivih 15.233.

Nakon odrađene vježbe Srbić je bio prezadovoljan, vidjelo se na njemu da je dao svoj maksimum, a već tada je imao u džepu i plasman na Olimpijske igre.

Tu mu je jedini konkurent bio Brazilac Arthur Mariano, on je prvi nastupio, ali Srbić ga je uvjerljivo nadmašio i završio ispred njega.

U svakom slučaju Srbić može biti prezadovoljan, ovo je njegovo četvrto finale preče na svjetskim prvenstvima i treće odličje. I dalje kao najveći uspjeh stoji zlato iz Montreala 2017. godine.

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!