Rukomet

Zagrebaše čeka novi izazov u Ligi prvaka: 'Ozbiljan klub, praktično danska reprezentacija'

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.10.2023.
Zagrebaše čeka novi izazov u Ligi prvaka: 'Ozbiljan klub, praktično danska reprezentacija'
Foto: Pixsell

U četvrtak od 18:45 sati rukometaši Zagreba igraju novu utakmicu u Ligi prvaka. U zagrebačku Arenu stiže jako neugodan protivnik, danski viceprvak Aalborg za koji igraju mnogi izvrsni igrači...

Četvrto kolo Lige prvaka je pred vratima, u goste RK Zagrebu dolazi danski viceprvak Aalborg Handbold. Povodom toga službena stranica kluba razgovarala je s kapetanom Jakovom Gojunom, kružnim napadačem Adinom Faljićem i srednjim vanjskim Karpom Sirotićem.

Igraj na Zagreb - Aalborg SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Aalborg je jedan ozbiljan klub, praktično danska reprezentacija i cilj im je svake godina otići na Final Four. Međutim, vidi se da su i oni ranjivi što je najbolje demonstrirao Szeged u prošlom kolu. Mi se moramo koncentrirati na svoju igru, pokušati ponoviti ono što smo demonstrirali u zadnje dvije utakmice. Te partije, protiv Pariza i Kolstada, daju nam snagu i pokazatelj su kakav Zagreb može i treba biti. Ne trebamo se bojati nikoga i ako to zajedništvo koje imamo prenesemo na teren, onda smo opasni i nikome neće biti lako s nama", kazao je u uvodu kapetan Gojun te je potom nešto detaljnije secirao protivnika.

"Tu je jedan Hansen s kojim sam igrao u Parizu i koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, Landin koji je možda i najbolji golman na svijetu, sjajni pivot Hald koji je godinama igrao u Flensburg i obrambeni specijalist Mollgaard koji je nastupao i za Pariz su tu. Radilica ekipa je Slovenac Aleks Vlah koji je igrao u Zagrebu i koji se sjajno snašao u Danskoj. On je posebno dobar u igri jedan na jedan i u igri s pivotom. Na to treba posebno paziti."

"Imaju nekoliko super zvijezda, ali i zvijezde se mogu srušiti. Što se stila igre tiče, oni su kao i Kolstad, ekipa koja gleda kako postići što više lakih golova. Moramo se paziti da ne razbranimo Landina, jer onda su posebno opasni iz tranzicije. Mi smo protiv Kolstada pokazali da se znamo i možemo brzo vraćati, a sada ćemo to morati podići na još jednu razinu više jer sam dojma da je Aalborg ipak malo bolja ekipa od Norvežana. Ovim putem želio bih pozvati i sve ljubitelje rukometa da dođu u Arenu Zagreb i da nas podrže. Puno nam znači. Kod nas je malo problem što je Arena Zagreb prevelika i zaista ju je teško napuniti, ali svaki glas s tribina nama je vjetar u leđa i uz pomoć naših navijača možemo sigurno napraviti korak više", dodao je Gojun.

Kružni napadač Adin Faljić svjestan je da je pred ekipom težak zadatak, ali da protivnik nije nepobjediv.

"Aalborg je izuzetno kvalitetna ekipa i sama činjenica da je viceprvak Danske dovoljno o tome govori. Mi se pripremamo za njih što kroz trening, što kroz video analize. Gledali smo ih u Ligi prvaka, ali i u njihovom domaćem prvenstvu i malo je reći da su odlična momčad. Očekujem čvrstu i jaku utakmicu u četvrtak i mislim da je osnovni recept naš brz povratak u fazu obrane. Protiv Kolstada smo to radili dosta dobro, a sada ćemo morati još i bolje. Aalborg je bolja ekipa od Kolstada, ali nije nepobjediva."

Karpo Sirotić želi da momčad nastavi igrati u pozitivnom ritmu u kojem trenira i igra zadnjih nekoliko tjedana.

"Aalborg je klub prepun individualne kvalitete. Uz Hansena, Landina i pivota Halda, svakako treba istaknuti odličnog Aleksa Vlaha. Slovenac je lani s Celjem bio prvi strijelac Lige prvaka, a koliko vidim sjajno se uklopio i u način rada danske ekipe. Stil im je tipično skandinavski, vrlo atraktivno i uz puno trke. Teže postizanju lakih golova, a na nama će biti da ih u tome osujetimo. Želja nam je nastaviti u pozitivnom ritmu u kojemu treniramo i igramo posljednja tri tjedna, a što se uz sami rezultat najbolje očituje i u sjajnoj atmosferi među igračima i stožerom."

Utakmica je na rasporedu u četvrtak od 18:45 sati.

AUTOR: RK Zagreb

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!