Košarka

ESPN: Moguć povratak Holidaya u reprezentaciju SAD-a, čeka se njegova odluka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.10.2023.
ESPN: Moguć povratak Holidaya u reprezentaciju SAD-a, čeka se njegova odluka
Foto: EPA

Vodstvo reprezentacije SAD-a želi u kadru za Olimpijske igre u Parizu imati i Jruea Holidaya koji je bio dio zlatne ekipe iz Tokija. Igrač još nije odlučio, ali vjeruju u pozitivan odgovor...

Prema pisanju ESPN-a, reprezentacija SAD-a želi u kadru za Olimpijske igre u Parizu imati i Jrue Holidaya. Igrač tek treba odlučiti, ali iz reprezentacije vjeruju da će biti jedan od 12 igrača koji će predstavljati momčad sljedećeg ljeta.

Igraj na košarkaške utakmice SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Holiday je bio jako važna karika u osvajanju zlata na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju. SAD se jako mučio obrambeno na netom završenom Svjetskom prvenstvu i jedan od elitnih obrambenih igrača definitivno bi im bio od pomoći.

Očekuje se da će u kadru Dream Teama biti: LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry, Joel Embiid i Jayson Tatum, a dodatak novog igrača Boston Celticsa dodatno bi ojačao ionako najjaču reprezentaciju svijeta.

33-godišnjak je kroz karijeru igrao za Philadelphia 76erse, New Orleans Pelicanse i Milwaukee Buckse s kojima je bio i prvak 2021. godine. Dva puta je bio izabran na All-Star, a tri puta bio je u najboljoj obrambenoj petorci. Prošle je sezone za Buckse bilježio 19.3 poena u prosjeku, kao i 5.1 skok.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!