Rukomet

Šoštarić: 'Očekujemo dvije pobjede, realno smo bolji i od Grčke i od BiH'

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.10.2023.
Šoštarić: 'Očekujemo dvije pobjede, realno smo bolji i od Grčke i od BiH'

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić najavio je početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Uz njega, utakmice protiv Grčke i BiH najavile su Valentina Blažević i Ćamila Mičijević...

Hrvatska rukometna ženska reprezentacija ponovno se okupila za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine kojem će domaćini biti Mađarska, Austrija i Švicarska, a Hrvatsku sada čekaju utakmice protiv Grčke i Bosne i Hercegovine.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Počinje novi ciklus priprema, nama su zadaci uvijek isti - plasirati se na veliko natjecanje i ostvariti što bolji rezultat. Te smo ciljeve postavili kao neku smjernicu. Realno smo bolji i od Grčke i od BiH, ali se okupljamo nakon šest mjeseci, kao i oni. Raduje me što igračice, dosta njih igraju dosta jake utakmice u jakim prvenstvima i da je to sve skupa lijepa priča. Vidjet ćemo u kakvom su stanju. Mi očekujemo dvije pobjede", rekao je izbornik Nenad Šoštarić.

Hrvatska je u skupini s Rumunjskom, Grčkom te Bosnom i Hercegovinom. Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine idu na EURO 2024. godine te još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

"Igram normalno, prošla sam pripreme i sada sam presretna što sam tu. Imamo dosta dobru grupu, nadam se da ćemo s Rumunjskom odlučivati tko će biti prvi u skupini, a ta je utakmica u trećem mjesecu. Sada treniramo i moramo dobro ući u kvalifikacije"Ćamila Mičijević.

"Prošlo je možda malo predugo, ali navikli smo. Sretni smo što smo se ponovno skupili. Očekuje nas dobar tjedan, nadamo se obje pobjede i da ćemo napraviti stepenicu više prema kvalificiranju prema Europskom prvenstvu", dodala je Valentina Blažević.

FOTO: HRS/Nebojša Tejić/Kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!