Nogomet

Šimić: 'Podnijet ću svoj izvještaj, mislim da smo napravili odgovoran i dobar posao'

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.10.2023.
Šimić: 'Podnijet ću svoj izvještaj, mislim da smo napravili odgovoran i dobar posao'
Foto: Pixsell

Dario Šimić našao se na udaru kritika zbog prijelaznog roka koji Dinamo nije odradio najbolje. Ipak, smatra kako je zajedno s ostalim članovima uprave odradio odgovoran i dobar posao...

U razgovoru za Dnevnik Nove TV, Dario Šimić priznao je kako je svjestan pritiska i nezadovoljstva koji su se javili nakon neuvjerljivih igara i loših rezultata. Ipak, ostaje optimist.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ako vjerujemo kladionicama, 60 posto ćemo biti prvaci i to je onda super, možemo mirno spavati.. Dinamovo sam dijete, znam da se mora pobjeđivati i na to smo osuđeni."

"Čim se dožive porazi, kod nas je velika nervoza, ali, to je sve normalno. Imamo pobjednički mentalitet i tko to ne može izdržati, nije mu mjesto u Dinamu."

Ono što ga raduje je činjenica da je napokon izabran Izvršni odbor i Dinamo je dobio tijela koja mogu odlučivati.

"Ja bih prvo spomenuo, nakon one Skupštine velike krize koja je sve razdijelila na dva dijela, zajedno s navijačima dali smo podršku predsjedniku Barišiću. Sad je konačno izabran Izvršni odbor, vidim da su to kvalitetni ljudi, za koje se nadam da će povesti Dinamo u jednu bolju budućnost. Dinamo trenutno funkcionira kao četveročlana uprava koja zajedno donosi sve odluke. Ja sam zadužen za sport, dajem prijedloga, a onda Danijel Tomačić, Darko Podnar i Vlatka Peras, zajedno sa mnom odlučuju je li nešto dobro ili nije. Otkako nema Zdravka i Zorana, uvijek su se treneri dosta pitali i igrači su se dovodili u dogovoru s trenerima, a to ima prednosti i mana. Kad trener izabere igrače, onda ne može tražiti alibi, ali, mane su to što Dinamo često mijenja trenere, u prosjeku svakih osam mjeseci. I onda može se dogoditi da dođe novi trener i reći da mu ti igrači nisu dobri."

Upravo će se i Šimićev rad naći pred Izvršnim odborom koji će dati svoju ocjenu odrađenog.

"Iza nas je bio zahtjevan zadatak jer nismo imali Izvršni odbor. Mislim da se uprava ponijela odgovorno prema svom zadatku. Uslijed jako loše tranzicije one šampionske momčadi koja je igrala stvarno dobro, izgubili smo 15 igrača iz te ekipe, potrudili smo se napraviti tranziciju i uzeti što bolje igrače. Dovedeni su Luka Stojković, Gabrijel Vidović i Lukas Kačavenda, najpotentniji naši mladi igrači. Nažalost, Luka i Lukas su se ozlijedili. Od stranaca doveden je Japanac, Maxime Bernauer... Podnijet ću svoj izvještaj, mislim da smo napravili odgovoran i dobar posao."

Radi se na novom Statutu koji je od ključne važnosti za Dinamo, a Šimić naglašava kako je tema novog stadiona ipak broj jedan.

"Statut je jako važna stvar, mora se naći zajedništvo s članovima kluba. Mislim da je prijedlog koji je na stolu, 28 članova s jedne i 28 članova s druge strane, vrlo korektan prijedlog. Mislim da će predsjednik izvući najbolje rješenje i da će paziti na budućnost kluba. Naravno, mi ne možemo razviti europski Dinamo bez novog stadiona, sad smo se uvjerili da će to biti sve teže i teže. Srećom, imamo vladu i premijera koji su spremni pomoći nogometnoj infrastrukturi, kao i gradonačelnika koji navija za Dinamo. Ali da bi se to dogodilo, moraju u skupštinu ući ozbiljni ljudi, na koje znaju da mogu računati."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!