Nogomet

Marca: Brahim Diaz je odlučio igrati za Maroko

Krešimir Milić • srijeda, 11.10.2023.
Marca: Brahim Diaz je odlučio igrati za Maroko
Foto: EPA

Odlučio se na promjenu reprezentacije iako ima nastup za Španjolsku. Promjena sportskog državljanstva blizu je rješenja, javlja ugledni španjolski medij…

Kako Marca doznaje iz izvora bliskih Kraljevskom marokanskom nogometnom savezu, Brahim Diaz odlučio se igrati za Maroko. Promjena sportskog državljanstva zvijezde Real Madrida blizu je realizacije, a sve ovisi o sitnim administrativnim detaljima.

Igraj na Španjolska - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Diaz je bio španjolski reprezentativac u svim kategorijama, uključujući i seniorsku momčad u kojoj je debitirao protiv Litve 2021.

Prema pisanju Marce, veći problem od promjene reprezentacije bio bi za Real Madrid u siječnju kad se održava Afrički kup nacija. Diaz će vjerojatno dobiti poziv za to natjecanje, a Real neće moći računati na ofenzivnog veznjaka u preopterećenom rasporedu.

Diaz dosad u karijeri ima impresivan niz klubova. Kao dijete je iz Malage prešao u školu Manchester Cityja za čiju momčad je upisao 15 nastupa i dva gola. Real ga je 2019. godine kupio za 17 milijuna, a punu igračku afirmaciju doživio je na dvije posudbe u Milanu za koji je upisao 124 nastupa, zabio 18 golova i 15 puta asistirao.

Ove sezone za Real je upisao osam nastupa, sve ulazeći s klupe.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!