Košarka

Težak izazov pred Cedevitom Olimpijom, u goste stiže Tomićev Joventut

Petar Jenjić • srijeda, 11.10.2023.
Težak izazov pred Cedevitom Olimpijom, u goste stiže Tomićev Joventut

Novo kolo Eurokupa je u punom jeku, a večeras je pred nama dvoboj Cedevite Olimpije i Joventuta. Obje momčadi u prvom kolu upisale su poraze te će se večeras sigurno htjeti upisati prve pobjede...

Pred nama je utakmica drugog kola košarkaškog Eurokupa u kojem će Cedevita Olimpija odigrati prvi europski domaći dvoboj. U goste u Arenu Stožice stiže vrlo neugodan protivnik, Joventut.

Igraj na Cedevita Olimpija - Joventut SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Cedevita Olimpija je loše krenula u novu sezonu, a na abaligaškom Superkup turniru upisala je sva tri poraza. Prvo je porazila Igokea sa 75:65, nakon toga uslijedio je poraz od Mege 88:75 te na koncu od FMP nakon produžetka rezultatom 85:81.

Slovenska momčad nakon toga osvojila je nacionalni Superkup pobjedom protiv Helios Domžala 76:59, a nakon toga u novu abaligašku sezonu krenula je domaćom pobjedom protiv Mege 89:87, čime joj se osvetila za poraz desetak dana ranije. U prvom kolu Eurokupa teško su poraženi u gostima kod Hapoel Tel-Aviv 100:73, nakon čega ih je u Regionalnoj ligi pregazila Crvena zvezda s 94:51.

S druge strane, Joventut ima za čime žaliti u prvom kolu Eurokupa, s obzirom na to da je imao prednost protiv Bešiktaša, ali turska momčad ostavila ga je tri minute bez poena u završnim minutama susreta te na koncu slavila ubačajem Leyton Hammondsa u posljednjem napadu. Priliku za prvu pobjedu imaju večeras i sigurno je neće htjeti propustiti.

Krenulo je i španjolsko prvenstvo, a na startu je upisao poraz od Barcelone u gostima (95:79). Uslijedile su domaće pobjede protiv Granade rezultatom 86:80 i Gran Canarije 89:75, a prije tri dana stigla je i prva gostujuća pobjeda. Bio je bolji od Palencie sa 75:69. U svim tim pobjedama doprinos je dao i Ante Tomić, a u svakom dvoboju bio je dvoznamenkast.

U kadru Joventuta neće biti Andrewa Andrewsa koji je na treningu zaradio ozljedu lijevog gležnja. Dodajmo i to da će jedan od tri suca dvoboja biti iz Hrvatske, a radi se o Luki Kardumu.

Što su rekli

Simone Pianigiani, trener Cedevite Olimpije: "Nakon Hapoela i Crvene zvezde čeka nas treća izazovna utakmica, ali nadam se da ćemo pokazati drugačije lice, s obzirom na to da igramo na domaćem parketu. Joventut ima dosta dobrih igrača s iskustvom, uključujući igranje u Euroligi. Mnogi igrači su već dugi niz godina dio momčadi s istim trenerom, tako da znaju igrati i kontrolirati tijek utakmice. Bit će sigurno vrlo motivirani nakon poraza od Bešiktaša."

Deshaun Thomas, igrač Joventuta: "Mislim da ekipa ima samopouzdanja i vjere u sebe. Još je rano za prognozirati, ali ovakve utakmice uvijek su neizvjesne i morat ćemo ih pokušati riješiti u svoju korist. Mislim da smo dosta naučili od utakmice protiv Bešiktaša i ako ponovno budemo u sličnoj situaciji, više ćemo se boriti za mrtve lopte kako bismo pobijedili."

Mjesto, vrijeme, suci

Arena Stožice, Ljubljana, 18:30

Suci: Carmelo Paternico, Luka Kadrum, Huseyin Celik

Nedostaju

Cedevita Olimpija:

Joventut: Andrews (ozljeda gležnja)

Zadnji susret

Ove dvije momčadi igrale su međusobno i prošle sezone u istom natjecanju. Joventut je krajem siječnja ove godine slavio na domaćem parketu u vrlo zanimljivom dvoboju na velik broj koševa. Bilo je 96:91.

Prognoza

Cedevita Olimpija u lošem je ritmu na startu sezone i ne očekujemo da će je krenuti večeras. Sve osim pobjede španjolske momčadi ipak bi bilo iznenađenje.

FOTO: ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!