Ostali sportovi

Ritmička gimnastika ovaj vikend puni Draženov dom: 'Snažno smo odani ideji da kvantitetu oplemenimo kvalitetom'

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 11.10.2023.
Ritmička gimnastika ovaj vikend puni Draženov dom: 'Snažno smo odani ideji da kvantitetu oplemenimo kvalitetom'

Ljubitelji čudesnih vještina, zapanjujuće akrobatike i osebujne elegancije s nestrpljenjem su dočekali novo izdanje iznimne sportske poslastice u glavnom gradu. Pod svodom Košarkaškog centra Dražen Petrović nakon jednogodišnje pauze od 13. do 15. listopada održava se 7. izdanje Aura Cupa...

Priznat i renomiran turnir u ritmičkoj gimnastici održava se pod punim akreditivom Svjetske gimnastičke federacije (FIG) što znači da je Zagreb porastao do nezaobilazne destinacije koju će ove godine posjetiti više od 250 ritmičkih gimnastičarki s pet kontinenata. Prava mala kula babilonska.

"Da, jako nas raduje što možemo ugostiti toliko mladog, nadarenog gimnastičkog svijeta. Nadam se da taj prizor mnogima u gradu i državi nešto znači. Takav velik odaziv je priznanje da radimo pravi posao mi iz Gimnastičkog kluba Aura", ponosno govori predsjednik Organizacijskog odbora Robert Crevatini.

U Hrvatskom gimnastičkom savezu pucaju od sreće i ponosa zbog novog Aura Cupa kojom i HGS jača internacionalnu reputaciju.

"Sretni smo zbog novog turnira, vrlo brojnog i vrlo kvalitetnog. Puno nam znači da turnir pod pečatom FIG-a upire svu snagu u popularizaciju ovog prelijepog sporta. Poziv upućujem svima da posjete KCDP od petka do nedjelje", razmišlja predsjednik HGS-a Marijo Možnik.

Obruč, lopta, čunjevi i traka u rukama aristokracije ritmičke gimnastike će zašareniti kultnu dvoranu nazvanu po neprežaljenom sportskom asu.

"Među 250 djevojčica i djevojaka će biti najmanje 50 gimnastičarki iz samog vrha svjetskih ljestvica, sudionica Svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Snažno smo odani ideji da kvantitetu oplemenimo kvalitetom i da u Zagrebu ugošćujemo samu elitu. Želimo vrhunsku gimnastičku priredbu i promatrajući listu potvrđenih prijava, mislim da nam slijedi pravi užitak", obećava Nika Crevatini.

Na Aura Cupu pod hrvatskom trobojnicom će domaće boje braniti seniorke Lana Sambol (GK Aura) i Tamara Artić (GK Vindija) dok će u juniorskoj konkurenciji nastupiti članice iz Istre Janja Benčić (KREG Galatea) i Gresa Ramadani (KRSG Poreč).

"Nadamo se dobrim rezultatima naših cura, u dobroj su formi i dobro raspoložene, vjerujemo da će ih dodatno nadahnuti nastup pred zagrebačkom publikom. Poznato je da na Aura Cupu najbolja seniorka bude izabrana Kraljicom a juniorka Princezom turnira. Nekako me golica mogućnost da bi mogli dobiti Kraljicu", ne krije Nika.

Lana je preklani osvojila srebro u obruču, a i najsjajnije odličje nije bilo daleko.

"Veselim se, jako se veselim novom nastupu na Aura Cupu. Nadam se da mogu ponoviti uspjeh iz 2021. a možda probati napasti i zlato, zadovoljna sam formom i razinom svojih vježbi s obručom i loptom. Pripremila sam i neke novosti" najavljuje Lana Sambol.

Za sve ljubitelje ritmičke gimnastike za sva tri dana osiguran je livestream na youtube kanalu GK Aure, dok će se subotnje finale FIG seniorki s početkom od 19:30 prenositi i na Sportskoj TV.

U petak su kvalifikacije FIG juniorki i seniorki , a u subotu su finala za obje kategorije. Nedjelja je predviđena za A i B program.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!