Nogomet

Modrić: 'Ovo su utakmice koje ti mogu promijeniti karijeru, to je prilika za neke druge igrače'

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.10.2023.
Modrić: 'Ovo su utakmice koje ti mogu promijeniti karijeru, to je prilika za neke druge igrače'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Luka Modrić ponovno će predvoditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Sutra Hrvatska igra protiv Turske s početkom u 20:45 sati...

Luka Modrić istaknuo je zadovoljstvo što će napokon zaigrati na stadionu Osijeku, najmodernijem stadionu u Hrvatskoj.

Igraj na Hrvatska - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Stvarno stadion izgleda imprsivno, još nisam vidio sve detalje, ali izvana izgleda fenomenalno i impresivno. Nešto što napokon imamo priliku doživjeti, podsjeća na prave europske stadione. Nadamo se i da ćemo ga pamtiti i po rezultatu što bi nam otvorilo put prema Euru."

Kapetan svjež i odmoran dočekuje dvoboj protiv Turaka.

"Svježine i motivacije ima, dobro se osjećam, pun želje i elana, jedva čekam opet predvoditi Hrvatku kao kapetan. Penal? Vidjet ćemo, odlučit ćemo u svlačionici tko će pucati."

Hrvatska će u ovom susretu biti oslabljena, niz igrača nije u kadru.

"Sigurno su veliki hendikep izostanci i ozljede, ali isto tako ovo je velika prilika da se pokažu neki drugi igrači. Ovo su utakmice koje ti mogu promijeniti karijeru, nije obična utakmica. Velika je, protiv velike ekipe i može ti donijeti i odlazak na Europsko prvenstvo."

Od reprezentacije se oprostio Marko Livaja kojem se Modrić zahvalio na svemu napravljenom.

"Nisam razgovarao s njim, žao mi je što Marko nije više s nama tu. On je donio tu odluku, zna koji su razlozi, treba to poštovati i izraziti mu zahvalnost, napravio je dosta važnih stvari. U Katru je igrao važnu ulogu za nas."

Nema niti Ivana Perišića s kojim je kapetan u kontaktu i želi mu što bolji oporavak.

"Naravno da sam u kontaktu s Ivanom, čujemo se, to je veliki udarac za nas. Znamo koliko nam znači, ali poznavajući njegov karakter i radne navike, vjerujem da će se vratiti onakav kakav je bio prije ozljede, koliko god je to teško. Najbitnije je da se vrati zdrav i sto posto spreman, zdravlje je najbitnije, čekat ćemo ga koliko treba."

Što se tiče Turske, Modrić tu očekuje vrlo tešku utakmicu.

"Čeka nas jako teška utakmica protiv odlične ekipe. Igrali smo puno puta s Turskom, uvijek je to bilo teško i neizvjesno jer su odlična i kvalitetna ekipa. Igramo kod kuće, na novom stadionu, pred našim navijačima i puni smo želje doći do dobrog rezultata iako respektiramo Tursku."

Modrić ove sezone igra manje, nije zadovoljan minutažom, ali se privikava na novu situaciju.

"Nova situacija za mene da ne igram koliko bih ja htio. Koliko me svi poznajete, znate da uvijek želim igrati i ne želim imati odmore, tako se najbolje osjećam i spremam za utakmice. Takva je situacija, možda može imati neke pluseve za budućnost, ali ja se osjećam dobro i želim igrati. Sve što se događa oko mene, to je normalan proces i moram se na tu novu situaciju mentalno pripremiti i nastaviti dalje."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!