Rukomet

Hrvatske rukometašice pobjedom otvorile nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Mihaela Bradovski • srijeda, 11.10.2023.
Hrvatske rukometašice pobjedom otvorile nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Očekivano nije bilo problema protiv inferiorne Grčke...

Rutinski odrađen posao hrvatske ženske rukometne reprezentacije na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prvi protivnik je bila Grčka koju je Hrvatska svladala bez problema s 32:22.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od reprezentacije se polako oprašta i Nenad Šoštarić koji je nakon susreta zasluženo zaradio i pljesak s tribina.

Hrvatske rukometašice od početka su kontrolirale susret, Grkinje su samo u prvih pet minuta držale neku rezultatsku ravnotežu, nakon toga je Hrvatska krenula s odvajanjem.

U petoj minuti na semaforu je stajalo 4:4, a 15 minuta kasnije Hrvatska je već vodila 14:7. Na poluvremenu je već sve bilo jasno, Hrvatska je vodila 17:8 i uslijedilo je tek odrađivanje posla.

Vrlo brzo je Hrvatska došla i do dvoznamenkaste prednosti i nakon toga mirno dovršila susret bez da je inferiorna Grčka zaprijetila i smanjenjem zaostatka.

Hrvatska je i u drugoj brzini došla do uvjerljive pobjede, a u drugom kolu čeka je u Cazinu gostovanje protiv Bosne i Hercegovine.

U hrvatskom sastavu Katarina Pavlović postigla je pet pogodaka, a po četiri su postigle Nikolina Zadravec, Paula Posavec i Stela Posavec. Kod Grčke Olympia Andritsou postigla je šest pogodaka.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina 1, prvo kolo:
Rumunjska - BiH 49:17
Hrvatska - Grčka 32:22

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!