Rukomet

Šoštarić: 'Ponosan sam na ove cure, na sve ljude koji su s njima radili'

Petar Jenjić • četvrtak, 12.10.2023.
Šoštarić: 'Ponosan sam na ove cure, na sve ljude koji su s njima radili'
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić oprašta se od te pozicije za dva dana. Izjavio je da je jako ponosan na sve što su zajedno ostvarili posljednjih godina...

Hrvatske rukometašice sinoć nisu imale prevelikih problema protiv Grčke na startu kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo. Bila je to pretposljednja utakmica izbornika Nenada Šoštarića na klupi kojeg u subotu još čeka gostovanje kod Bosne i Hercegovine prije preuzimanja Zagreba.

Igraj na kvalifikacije za EP (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ponosan sam na ove cure, na sve ljude koji su s njima radili. Krenuli smo od nule, imali u prosjeku reprezentaciju staru 21.8 godina. S njima smo krenuli i na tom putu osvojili smo dvije medalje. Jedna je ova na Europskom prvenstvu za koju su neki rekli da je najveće iznenađenje europskih prvenstava svih vremena."

Posebno je ponosan na srebro na Mediteranskim igrama prošle godine.

"Druga medalja, na koju sam strašno ponosan, je na Mediteranskim igrama u Oranu. Otišli smo s reprezentacijom hrvatske lige i to bez igračica Podravke. Osvojili smo medalju u konkurenciji u kojoj je jedna Španjolska bila kompletna, tako da je to nešto što ostaje zauvijek. Prije svega zauvijek ostaje prijateljstvo, zadovoljstvo je da sam radio s takvim ljudima i sreća da se možemo izgrliti i izljubiti kad god da se sretnemo", dodao je Šoštarić koji je rekao da o svom potencijalnom nasljedniku rekao da je to odluka Saveza.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!