Nogomet

Argentina upisala novu pobjedu, Brazil ispustio prve bodove

HINA, Petar Jenjić • petak, 13.10.2023.
Argentina upisala novu pobjedu, Brazil ispustio prve bodove
Foto: EPA

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine u punom su jeku. Lionel Messi igrao je za Argentinu u pobjedi protiv Paragvaja, dok je Venezuela izvukla bod protiv Brazila...

Aktualni svjetski prvak Argentina ostvarila je treću pobjedu u trećem kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, pobijedivši u četvrtak u Buenos Airesu rezultatom 1:0 Paragvaj.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčadi koju vodi Lionel Scaloni bio je dovoljan pogodak Nicolasa Otamendija u trećoj minuti utakmice, dok je Lionel Messi, koji je ušao u drugom poluvremenu, dvaput pogodio stativu.

Brazil je kod kuće odigrao 1:1 protiv Venezuele. Seleçao je poveo u 50. minuti nakon prekida kada je suparničku mrežu zatresao Gabriel Magalhaes. Međutim, Eduard Bello je izjednačio sjajnim udarcem iz voleja na kraju utakmice (85.) i tako natjerao Brazilce da izgubi prve bodove u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026.

Darwin Nunez zabio je u sudačkoj nadoknadi i donio Urugvaju remi 2:2 protiv Kolumbije na gostovanju u Barranquilli nakon što su domaćini prokockali nekoliko dobrih prilika nakon vodstva od 2:1. Kolumbija je povela pogotkom Jamesa Rodrigueza u 35. minuti, Urugvaj dolazi do izjednačenja u 47. minuti, a strijelac je Matheus Olivera da bi Kolumbija opet povela pet minuta kasnije golom Mateusa Urbe.

Ekvador je uzeo prva tri boda u ovim kvalifikacijama gostujućom pobjedom 2:1 protiv Bolivije. Golove za Ekvador zabili su Kendry Paez u 45. i Rodriguez 96. minuti na asistenciju Moisesa Caiceda, a jedini pogodak za Boliviju postigao je Rodrigo Ramallo.

Paez je tako sa 16 godina postao najmlađi igrač u povijesti južnoameričkih kvalifikacija koji je zabio gol u pobjedi. Igrač ekvadorskog kluba Independiente del Valle postigao je ovaj pogodak sa 16 godina i šest mjeseci.

Čile pobijedio Peru 2:0 pogocima Diega Valdesa iz 74. minute i autogolom Marcosa Lopeza s početka sudačke nadoknade.

Kvalifikacije za SP:
Argentina - Paragvaj 1:0
Bolivija - Ekvador 1:2
Čile - Peru 2:0
Brazil - Venezuela 1:1

FOTO: EPA/WU HAO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!