Ostali sportovi

Trening kamp u Makarskoj uoči velikog natjecanja, stižu i svjetski prvaci

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 13.10.2023.
Trening kamp u Makarskoj uoči velikog natjecanja, stižu i svjetski prvaci

Uoči Svjetskog prvenstva u Montpellieru, najbolji hrvatski džudaši i džudašice okupili su se u trening kampu u Makarskoj. Imat će priliku odraditi i potreban sparing s jako dobrim protivnicima...

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do Europskog prvenstva u Francuskoj. Montpellier će od 3. do 5. studenog ugostiti najbolje džudaše i džudašice starog kontinenta, no, prije istog većina njih će krenuti put Makarske na iznimno jaki trening kamp.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Završne pripreme pred EP započinju u ponedjeljak 16., a traju do petka 20. listopada pod vodstvom izbornika ženske reprezentacije Vladimira Preradovića, a ugostit će osvajače olimpijskih i svjetskih medalja, kao i one koji su glavni konkurenti za medalju u Parizu 2024. godine.

"Ovo je prvi trening kamp u Makarskoj i iznimno sam ponosan da su već prve godine natjecatelji i treneri prepoznali kvalitetu te potrebu za istim. Kroz pet dana vrhunskih priprema, natjecatelji će imati priliku odraditi potreban sparing, odnosno jednako kvalitetne borbe koje će ih zasigurno u jednom trenutku dočekati na Europskom prvenstvu u Makarskoj. Hrvatska, predvođena Barbarom Matić i Larom Cvjetko, zasigurno su jedan od faktora zašto ovi natjecatelji dolaze baš u Hrvatsku", zaključio je Preradović.

U Makarsku stiže aktualni svjetski prvak Nils Stump, baš kao i bivši svjetski prvak te osvajač bronce iz Tokija 2020. Matthias Casse. Tu je i osvajač svjetske titule iz 2017. godine Nemanja Majdov. Uz navedene će prisustvovati minimalno još 12 natjecatelja s medaljom s Olimpijskih igara i Svjetskog prvenstva.

Iz kategorije do 70 kilograma, dolazi Austrijanka Michaela Polleres koja je na zadnjim igrama bila u finalu, a uz nju i njen timski kolega Shamil Borčašvili, inače osvajač brončane medalje u kategoriji do 81 kilograma.

Montpellier već ima iskustvo organiziranja velikih natjecanja. 2014. godine bio je domaćin Europskog prvenstva, a Barbara Matić baš tamo osvojila svoju prvu medalju s EP-a. U borbi za brončanu medalju tada je savladala predstavnicu Španjolske Mariu Bernabeu.

Foto: Carlos FERREIRA (EJU) / Tino MARIĆ (HJS)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!