Tenis

Pegula opravdala ulogu favoritkinje, za finale igra protiv Wickmayer

Petar Jenjić • petak, 13.10.2023.
Pegula opravdala ulogu favoritkinje, za finale igra protiv Wickmayer
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na WTA turniru u Seoulu. Do polufinala je stigla prva nositeljica Jessica Pegula koju sada čeka izazov u vidu Yanine Wickmayer...

Do plasmana u polufinale stigla je Amerikanka Emina Bektas koja je nakon dva sata i četiri minute igre preokrenula Kimberly Birrell slavila sa 4:6, 6:3, 6:2. Za svoje prvo finale karijere igrat će protiv Yue Yuan. Bit će to meč 116. i 128. tenisačice svijeta.

Igraj na Wales - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Yuan je u svom četvrtfinalu iznenadila 29. tenisačicu svijeta Marie Bouzkovu iz Češke. U njihovom prvom međusobnom dvoboju Kineskinja je slavila sa 7:5, 7:6 nakon čak dva sata i 45 minuta igre.

Ulogu favoritkinje opravdala je Jessica Pegula koja je postavljena za prvu nositeljicu turnira. Nakon preokreta je slavila protiv sunarodnjakinje Claire Liu sa 4:6, 6:3, 6:0 nakon dva sata i 28 minuta provedenih na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj.

U borbi za svoje deveto finale na WTA Touru igrat će protiv Yanine Wickmayer iz Belgije koja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od Ruskinje Poline Kudermetove. Meč je trajao sat i šest minuta.

WTA Seoul, četvrtfinale:
Emina Bektas - Kimberly Birrell 4:6, 6:3, 6:2
Yuan Yue - Marie Bouzkova 7:5, 7:6 (9)
Jessica Pegula - Claire Liu 4:6, 6:3, 6:3
Yanina Wickmayer - Polina Kudermetova 6:3, 6:1

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!