Košarka

Nazire se uloga: Solidan nastup Šarića u pobjedi Warriorsa protiv Lakersa

Branimir Korać • subota, 14.10.2023.
Nazire se uloga: Solidan nastup Šarića u pobjedi Warriorsa protiv Lakersa

Golden State Warriorsi noćas su odigrali pripremnu utakmicu protiv Los Angeles Lakersa i upisali su pobjedu 129:125 uz nastup Darija Šarića...

Iako je ovo tek druga pripremna utakmica, polako se naziru uloga i status Darija Šarića u Golden State Warriorsima. Ponovno je dobio priliku s klupe i to među onima s većom minutažom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Warriorsi su i u drugom susretu bili uspješniji protiv Los Angeles Lakersa za koje je ovaj put nastupio i LeBron James koji nije igrao prije šest dana u prvom susretu.

Drugi dvoboj Warriorsa i Lakersa odigran je u Los Angelesu, a Warriorsi su odnijeli pobjedu 129:125. Prvi susret u San Franciscu pripao je Warriorsima sa 125:108.

Šarić je dobio 18 minuta s klupe te je upisao devet poena (1/2 za dva, 1/3 za tri, 4/5 slobodna) uz pet uhvaćenih skokova, tri asistencije i dvije osvojene lopte.

I ovaj susret propustio je Draymond Green i treba vidjeti kakva će biti raspodjela minutaže kada se on vrati i krenu službene utakmice, ali sudeći prema prvim nastupima u predsezoni, bit će minuta rezerviranih za Šarića u dresu Warriorsa.

Svakako treba istaknuti odličan nastup Jonathana Kuminge koji je s 26 poena bio uvjerljivo najefikasniji na susretu, Stephen Curry dodao je 18 poena, a još jednom dobar bio je rookie Brandin Podziemski s deset poena, deset asistencija i šest skokova.

Kod Lakersa Taurean Prince upisao je 17 poena dok je Austin Reaves dodao 16.

U akciji su bili i San Antonio Spursi koji su slavili sa 120:104 protiv Miamija. Butler, Adebayo, Herro, Lowry, Love nisu nastupili, ali Miami je pao tek u završnici.

Victor Wembanyama imao je glavnu ulogu kod Spursa s 23 poena, po četiri skoka i asistencije i tri blokade, a kod Miamija Jamal Cain upisao je 24 poena i deset skokova.

NBA predsezona:
San Antonio Spurs - Miami Heat 120:104
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 125:129

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!