Nogomet

Dalić: 'Najvažnije je da agresivnost bude veća, da imamo bolju formaciju, raspored, da smo kompaktni'

Branimir Korać • subota, 14.10.2023.
Dalić: 'Najvažnije je da agresivnost bude veća, da imamo bolju formaciju, raspored, da smo kompaktni'
Foto: Pixsell

Dan uoči dvoboa protiv Walesa u Cardiffu, u hrvatskom taboru su odlučni da izbore ovu važnu pobjedu i oporave se od poraza protiv Turske...

Unatoč porazu od Turske, Hrvatska i dalje sama odlučuje o svojoj sudbini i ako bude pobjeđivala, igrat će na Euru.

Igraj na Wales - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Najvažnije je da je sve još uvijek u načim rukama. Bili smo loši i zaslužili poraz, ne smijemo to ponoviti. Ako ponovimo, opet ćemo imati problema. S Walesom je uvijek teško, u Splitu 1:1, u Cardiffu 1:1 prije četiri godine, moramo znati odgovoriti na njihovu agresivnost."

Velikih promjena u sastavu neće biti.

"Neće biti puno promjena. Petković je ostao doma, njegova želja je jedno, a spremnost nešto drugo. Naprijed imamo tako Musu i Belju, oni su drugačiji od onog kako smo igrali ranije. Nemamo puno izbora, nadam se da ćemo izgledati najbolje."

Zlatko Dalić ne gleda previše prema naprijed, odlazak na Europ je trenutno jedini prioritet.

"Za nas je najvažnije da se kvalificiramo. Bili smo u finalu SP-a, i u polufinalu, naša ambicija je uvijek velika, ali sada samo razmišljam kako ćemo doći do Europskog prvenstva. To je naš prvi korak pa ćemo vidjeti što će biti dalje."

Igra iz susreta s Turskom ne smije se ponoviti.

"Mi smo svjesni da se moramo skupiti, baš smo bili loši. Nemoguće je da imamo samo uspjehe i pobjede, ovaj put se poklopilo stvarno puno. Neću tražiti alibije, ali jednostavno nismo bili dobri. Moramo zbog sebe prvenstveno odigrati dobro da zaboravimo ovo što je bilo. Ako ne bude dobro, imat ćemo problema."

Velške novinare zanimalo je koliko Hrvatskoj nedostaje Ivan Perišić.

"Velika šteta, on je jedan od naših najboljih i najvažnijih igrača. Kada smo se mučili, on je rješavao utakmice. Naučili smo na njega, nikada nije izostajao, jako će nam faliti, mi želimo i zbog njega uhvatiti Euro pa da tamo bude s nama. Jako nam fali i izgubili smo mozda najbitnijeg igrača."

Pogreška kod gola nije uzdrmala Livakovića.

"On ima našu podršku, desi se takva greška. Spremni smo ubačaje iz auta i takve lopte, znamo da je to opasnost, takav smo gol primili. Moramo što bolje braniti prekide i spriječiti te akcije."

Kako protiv Walesa?

"Prvo moramo popraviti agresiju, dugo nije bilo tako loše kao u prošlom susretu. Stajali smo daleko od igrača, preširoko i preduboko. Najvažnije je da ta agresija bude veća i da imamo bolju formaciju, raspored, da smo kompaktni. Trčali smo, ali u prazno i svatko za sebe. Nismo bili učinkoviti."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!