Rukomet

Šoštarić nakon druge pobjede: 'U ovom smo segmentu odradili što smo tražili'

Petar Jenjić • nedjelja, 15.10.2023.
Šoštarić nakon druge pobjede: 'U ovom smo segmentu odradili što smo tražili'
Foto: EPA

Nenad Šoštarić prokomentirao je pobjedu hrvatskih rukometašica protiv Bosne i Hercegovina. Istaknuo je da je ekipa s dvije uvjerljive pobjede odradila sve što je trebala i da se nitko nije ozlijedio...

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija upisala je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine. U prepunoj dvorani u Cazinu, svladala je domaću reprezentaciju Bosne i Hercegovine s rezultatom 31:17 (6:12). Dvoboj je prokomentirao izbornik Nenad Šoštarić.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mi treniramo da bismo igrali pred ovakvom publikom, to je osnova svega i cure to moraju osjetiti. Kad igraju jake utakmice u svojim klubovima, ali i reprezentaciji, to ih očekuje na Svjetskom prvenstvu - dvorana u Goteborgu protiv Švedske bit će puna, bit će vatreno. Za takve utakmice se igra, u ovom smo segmentu odradili što smo tražili. Dvije utakmice i dvije uvjerljive pobjede, dali smo šansu svima da igraju, svi su dobili manje ili više vremena. Nitko se nije ozlijedio i idemo u sljedeći ciklus, pripreme za Svjetsko prvenstvo."

Neke igračice imaju dobru minutažu u klubovima, a kod nekih se vidi da nisu u pravom ritmu utakmica.

"Bilo je uspona i padova, recimo kod Klare Birtić se vidi da ne igra puno i da joj treba utakmica u tom dijelu. Vidi se u vanjskoj liniji Mia Brkić, nitko nije očekivao da ćemo je pozvati. Pozvao sam je jer sam je pratio u Metzu u Ligi prvaka. Ni tamo ne igra puno, ali ona je pokazala da može biti jako dobra priča. Uz Katarinu Ježić, Anu Debelić kad se vrati, Sara Šenvald. Četiri pivota kako samo poželjeti možemo, mogu igrati u sredini obrane i odraditi svoj dio koji treba. Čekamo Laru Burić, 2003. godište, na desnom krilu, a ostali moraju polako dizati formu i sve će onda biti u redu."

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!