Nogomet

I Karim Benzema šalje svoje molitve stanovnicima Gaze

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 15.10.2023.
I Karim Benzema šalje svoje molitve stanovnicima Gaze
Foto: EPA

Francuski nogometaš Karim Benzema (35) uputio je u nedjelju "svoje molitve" stanovnicima Gaze u poruci objavljenoj na društvenim mrežama, što je njegova prva reakcija na sukob Hamasa i Izraela.

Sve naše molitve za stanovnike Gaze koji su ponovno žrtve ovih nepravednih bombardiranja koja ne štede ni žene ni djecu, napisao je na X (ex-Twitter) 35-godišnji napadač koji je ovoga ljeta iz Real Madrida preselio u saudijski Al-Ittihad.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Podršku narodu Palestine pružio je i bivši francuski reprezentativac Nabil Fekir, koji je s "Tricolorima" osvojio svjetski naslov 2018.

Veznjak Real Betisa dao je "nepokolebljivu podršku narodu Palestine" i pozvao na povratak mira i pravde, vjerujući da palestinsko stanovništvo bilo predugo podvrgnut apartheidu.

Predsjednik Fife Gianni Infantino izrazio je sućut predsjednicima Palestinskog i Izraelskog nogometnog saveza u pismu poslanom u petak, navodeći da se FIFA pridružila "pozivima za trenutni prekid neprijateljstava i trenutno ublažavanje patnji Izraelaca i palestinskog naroda."

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!