Ostali sportovi

Toni Kanaet i Mila Mastelić vratili se s Croatia Opena s novim zlatom oko vrata

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.10.2023.
Toni Kanaet i Mila Mastelić vratili se s Croatia Opena s novim zlatom oko vrata

Brončani olimpijac Toni Kanaet vratio se s Croatia Opena s novim zlatom oko vrata, drugim u nizu na G turnirima nakon teškog loma i operacije od koje se oporavljao godinu dana...

Pored Kanaeta svakako vrijedi istaknuti i mladu Milu Mastelić koja je osvojila zlatno odličje u teškoj kategoriji pobijedivši reprezentativku Niku Klepac, europsku seniorsku viceprvakinju.

Na turniru je nastupio dio sportaša Marjana jer se seniorski top team netom prije vratio iz Kine s grand prixa pa su sportaši dobili zasluženi odmor dok je kadetski najjači team na poštedi jer već danas kreću put Beograda na europsko kadetsko prvenstvo. No, unatoč izostanku 15-ak najboljih sportaša Marjana i reprezentativaca Hrvatske Marjan je u ukupnom poretku osvojio nekoliko pehara. Seniorke su osvojile pehar za najbolji klub, seniori su treći, juniori ukupno prvi, a kadeti ukupno drugi na turniru koji je okupio 750 sportaša iz 47 zemalja.

"Prošlo je godinu dana od ozljede i drago mi je da se vraćam s prvim mjestom na postolju dva turnira zaredom, Nakon Beograda i zlata na G turniru Galeb open osvojio sam i zlato na Croatia openu. Nisu to još turniri razine grand prixa, ali polako se dižem i ovo mi je jedna dodatna motivacija da nastavim raditi još jače. Iz natjecanja u natjecanje vidim i osjetim koliko idem prema gore. Iako još uvijek to nije onaj vrh forme i svjestan sam da imam još puno stvari na kojima moram radit, ali veseli da su zlata tu iako još uvijek nisam spreman na 100%. Zanimljivo će biti vidit što će onda biti kad budem spreman na 100%. Sanjam i dalje olimpijske igre, ali sve ovisi kako će se razvit situacija sa Šapinom i Golubićem, momcima koji su u svjetskom vrhu, koji također zaslužuju biti na olimpijskim igrama i pitanje je hoću li zaslužit svoju šansu. Ali hvala Bogu sretan sam da sam se vratio pa i ako ne dobijem priliku za olimpijske igre ostaju svjetska i europska prvenstva u novom ciklusu i sigurno ću biti spreman za nove izazove", dodao je Kanaet.

Od članova Marjana nastupilo je ukupno 17 sportaša, zlatni su pored Kanaeta i Mastelić još Lana Zaninović, Marin Ćurković i Magdalena Matić, srebro je pripalo Ivani Duvančić, Dori Kozić i Ani Lučić dok su brončani Marija Miladin, Marija Uglešić i Mariela Parčina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!