Nogomet

Izraelski nogometni klubovi zatražili odgodu europskih utakmica

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.10.2023.
Izraelski nogometni klubovi zatražili odgodu europskih utakmica
Foto: EPA

Maccabi Tel Aviv i Maccabi Haifa zatražili su odgodu europskih utakmica koje su na rasporedu 26. listopada. Momčad iz Tel Aviva igra protiv Zorje, a momčad iz Haife protiv Villarreala...

U zajedničkom pismu koje je adresirano Europskoj nogometnoj organizaciji (UEFA) izraelski nogometni klubovi Maccabi Tel Aviv i Maccabi Haifa su zatražili odgodu skorašnjih europskih utakmica.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Maccabi Haifa nastupa u Europskoj ligi, u skupini F te je tražio odgodu ogleda trećeg kola u kojem gostuje kod španjolskog Villarreala. Isto je zatražio Maccabi Tel Aviv koji igra u Konferencijskoj ligi, u skupini B, a u trećem kolu bi kao domaćin trebao odmjeriti snage protiv ukrajinske Zorje. Obje su utakmice na rasporedu 26. listopada.

"Pokrenuli smo zahtjev za odgodom zbog rata koji trenutačno traje u Izraelu. To je najmanje što UEFA može učiniti za nas u ovom trenutku, u ova teška vremena kada su brojni naši ljudi na bojišnici", navedeno je između ostaloga u pismu koje su dva izraelska kluba poslala Europskoj nogometnoj organizaciji.

Uz to je dodano kako klubovi imaju potporu Izraelskog nogometnog saveza.

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!