Ostali sportovi

Hrvatske ritmičke gimnastičarke osvojile brojna odličja na Aura Cupu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.10.2023.
Hrvatske ritmičke gimnastičarke osvojile brojna odličja na Aura Cupu

Zagreb je bio domaćin jakog sedmog izdanja Aura Cupa koji je ugostio 250 ritmičkih gimnatičarki s pet kontinenata...

Draženov dom je zatvorio vrata ritmičkim gimnastičarkama nakon što je u tri dana ugostio preko 250 ritmičkih gimnatičarki s pet kontinenata. Ljubitelji ritmičke gimnastike su mogli uživati i zabavljati se u ritmovima koji su se neprestano razmjenjivali od jutra do večeri.

Zadnji dan 7. Aura Cupa je protekao većinom u natjecanjima za mlađe kategorije. Nekim najmlađim ritmičkim gimnastičarkama (2015. godište i mlađe) je ovo bio i prvi turnir u životu, tako da će im ostati uspomene za cijeli život. Hrvatske ritmičke gimnastičarke su u nedjelju osvojile 16 zlatnih, 14 srebrnih i 16 brončanih medalja i vjerujemo da ćemo ih gledati i dogodine.

Leontieva Katerina je u seniorskoj A kategoriji osvojila višeboj, uz zlatne medalje u obruču i lopti, dok je njena sunarodnjakinja iz Turnsporta Austria Serafyma Sytnikova u juniorskoj A kategoriji također osvojila zlatnu medalju u višeboju, uz srebrne medalje u lopti i čunjevima.

"Vrlo smo sretne što smo sudjelovale na natjecanju kao Aura Cup. Bilo se vrlo teško pripremiti za takvu konkurenciju i vrlo smo sretne što smo ovdje, budemo došle i dogodine i od nas očekujte i bolje rezultate od ovogodišnjih", rekle su Leontieva Katerina i Serafyma Sytnikova zajedno.

FOTO: Marin Sušić/GK Aura

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!