Nogomet

Van Dijk zabio važan penal za pobjedu Nizozemaca

Petar Jenjić • ponedjeljak, 16.10.2023.
Van Dijk zabio važan penal za pobjedu Nizozemaca
Foto: EPA

Reprezentacija Nizozemske slavila je u gostima kod Grčke pogotkom Virgila van Dijka iz penala u samoj završnici susreta. Tako je napravila velik korak prema plasmanu na Euro...

Bitnu pobjedu u kvalifikacijama upisala je Nizozemska koja je slavila na gostovanju kod Grčke s 1:0. Tako se izjednačila s današnjim protivnikom na drugom mjestu ljestvice s 12 bodova, uz utakmicu manje, ali i boljim međusobnim omjerom. Prva je Francuska s 18 bodova.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 28. minuti Nizozemci su mogli zabiti iz penala, no Woug Werghourst nije bio precizan. Točnije, obranio je Odysseas Vlachodimos.

Međutim, vratar Grčke ništa nije mogao u sudačkoj nadoknadi drugog dijela kada je siguran bio Virgil van Dijk. Nakon toga gosti su tražili još jedan penal, sudac je gledao na VAR, ali je odmahnuo rukom. Zbog prigovaranja je dao izravan crveni karton grčkom izborniku Gustavu Poyetu.

Bez većih problema do pobjede je stigla Irska koja je na gostovanju kod Gibraltara slavila s 4:0. Upravo su joj dvije pobjede protiv večerašnjeg protivnika jedini bodovi u skupini.

Irska je povela nakon osam minuta igre kada je Matt Doherty asistirao za Evana Fergusona, da bi 20 minuta kasnije poentirao Michael Johnston.

Novi pogodak u mreži domaće momčadi pao je u 60. minuti kada se u strijelce upisao asistent za prvi gol, Matt Doherty. Pobjedu je u 80. minuti potvrdio Callum Robinson.

Kvalifikacije za EP, skupina B:
Gibraltar - Irska 0:4
Grčka - Nizozemska 0:1

FOTO: EPA/Georgia Panagopoulou

EP 2024., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Grčka0:1Nizozemska
Gibraltar0:4Irska
1Francuska 829:3+2622
2Nizozemska 817:7+1018
3Grčka 814:8+613
4Irska 89:10-16
5Gibraltar 80:41-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!