Nogomet

Srbija u Beogradu svladala Crnu Goru u utakmici odluke

Branimir Korać • srijeda, 18.10.2023.
Srbija u Beogradu svladala Crnu Goru u utakmici odluke
Foto: Pixsell

U skupin G situacija se rasplela. U utakmici odluke Srbija je svladala Crnu Goru i praktički je riješeno pitanje putnika na Europsko prvenstvo...

Matematički još nije sve sigurno, ali teško je za očekivati neka velika iznenađenja. Mađarska i Srbija su vrlo blizu plasmanu na Europsko prvenstvo, moralo bi se dogoditi čudo da tamo ne završe.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađarska je s bodom sigurna, gostuje kod Bugarske i dočekuje Crnu Goru. Može si zakomplicirati život samo u jednom slučaju i to je opcija kojoj se nada Crna Gora, da Mađari upišu poraz u Bugarskoj, a Crna Gora svlada Litvu pa onda u zadnjem kolu iznenadi Mađare u gostima.

U Beogradu je Srbija bila bolja od Crne Gore, slavila je 3:1 zasluženo i dovela se u dobru poziciju. Njoj je u zadnjem kolu i bod dovoljan protiv Bugarske.

Aleksandar Mirović je s dva gola vodio Srbiju do pobjede, prvi je postigao već u devetoj minuti, izjednačio je Jovetić, ali u 73. minuti Srbija ponovno dolazi Mitrovićevim golom do vodstva. Da ne bi bilo nervoze u završnici, pobrinuo se četiri minute kasnije Dušan Tadić za konačnih 3:1.

Litva je u drugom susretu imala 2:0 protiv Mađarske i u jednom trenutku vratila se u igru za prolaz. Vodila je golovima Černycha i Sirvysa, ali Szoboszlai i Varga donijeli su bod gostima.

>Kvalifikacije za EP, skupina G, osmo kolo:
Srbija - Crna Gora 3:1
Litva - Mađarska 2:2

FOTO: Dusan Milenković/ATAImage/PIXSELL

EP 2024., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

Litva2:2Mađarska
Srbija3:1Crna Gora
1Mađarska 816:7+918
2Srbija 815:9+614
3Crna Gora 89:11-211
4Litva 88:14-66
5Bugarska 87:14-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!