Košarka

Eurokup: Budućnost vrlo uvjerljiva protiv Slaska, Spahiji poraz od Izraelaca

Branimir Korać • srijeda, 18.10.2023.
Eurokup: Budućnost vrlo uvjerljiva protiv Slaska, Spahiji poraz od Izraelaca

U Eurokupu na rasporedu su susreti trećeg kola, a Neven Spahija s Venezijom upisao je i treći poraz i to najuvjerljiviji dosad...

Budućnost je uvjerljivo slavila protiv Slaska koji tako pstaje i dalje bez ijedne pobjede. Podgoričani su na svom parketu dominirali i u konačnici su slavili sa 103:89 te su tako upisali svoju drugu ovosezonsku pobjedu.

Igraj na utakmice Eurokupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Predvodili su ih Colbey Ross s 19 poena i šest asistencija i Jacorey Williams s 18 poena i 11 skokova. Kod Slaska Dušan Miletić ubacio je 17 poena uz osam skokova, a Hassani Gravett dodao je 16 poena.

U dvoboju dvije momčadi koje su u treće kolo ušle s po jednom pobjedom i porazom, Ulm je na svom parketu uvjerljivo slavio protiv Lietkabelisa. Iako je domaćin uglavnom bio u vodstvo i to od rane faze dvoznamenkastom, gosti su potpuno pali u posljednjoj dionici kada se Ulm odvojio i uvjerljivo slavio.

Dakota Mathias predvodio je Ulm s 20 poena, a po 15 su doali Karim Jallow i Trevon Lamon Williams (11 skokova). Kod Litavaca Gediminas Orelik ubacio je 13 poena, Paulius Valinskas dodao je 11 poena dok je Vytenis Lipkevicius dodao devet poena i sedam skokova.

Francuski Bourg ostaje stopostotan nakon što je slavio i protiv Cluj Napoce kojem je to prvi poraz. Gosti su zaprijetili u završnici, došli su na samo dva poena zaostatka, ali domaćin je ipak s linije slobodnih bacanja priveo utakmicu kraju.

Predvodili su ga Bryce Brown s 25 poena (5/7 trica) i s po 15 poena Jeremy Morgan i Isiaha Mike. Kod Cluja Dennis Seeley ubacio je 22 poena, a Jarell Eddie dodao je 12 poena i pet skokova.

Spahijina Venezia poražena je kod kuće od Hapoela iz Tel Aviva 97:81. Izraelci su u zadnju dionicu ušli samo s plus četiri, ali tih deset minuta odradili su odlično i otišli do visoke pobjede.

Najbolji kod Venezije bili su Barry Brown s 23 poena i Rayjon Tucker s 20 poena. Kod Hapoela Tomer Ginat ubacio je 21 poen uz šest skokova, a Jaylen Hoard dodao je 19 poena.

Eurokup, treće kolo:
Budućnost - Slask Wroclaw 103:89
Ulm - Lietkabelis 99:74
JL Bourg - Cluj Napoca 92:88
Venezia - Hapoel Tel Aviv 81:97

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!