Nogomet

Briljantni Messi predvodio Argentince, Urugvajci svladali Brazil nakon 22 godine

Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2023.
Briljantni Messi predvodio Argentince, Urugvajci svladali Brazil nakon 22 godine
Foto: EPA

Odigrano je pet utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Izdvaja se pobjeda Argentine kod Perua na krilima sjajnog Lea Messija, dok je Urugvaj slavio kod kuće protiv Brazila...

Aktualni svjetski prvak Argentina stigla je i do četvrte pobjede u četvrtom kolu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Na gostovanju je slavila kod Perua rezultatom 2:0 i tako ga ostavila na samo jednom osvojenom bodu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako još od utakmice protiv Ekvadora prije nešto više od mjesec dana nije imao visoku minutažu, Lionel Messi krenuo je od prve minute i odigrao cijeli susret za Gaučose. Ne samo da je odigrao, nego je i briljirao.

Prvi njegov gol stigao je nakon prekrasne akcije cijele momčadi, a finiširao je pod samu gredu u 32. minuti. Deset minuta kasnije nova dobra akcija Argentinaca, a Messi ovoga puta s 15 metara pogađa donji lijevi kut protivničkog gola.

S obzirom na to da je stigao do brojke od 30 golova u južnoameričkim kvalifikacijama, tako je prestigao Luisa Suareza na prvom mjestu svih vremena. Zabio je i treći u 57., ali je taj poništen zbog zaleđa.

Darwin Nunez zabio je u 42. minuti za Urugvaj protiv Brazila, a u 77- minuti Nicolas de la Cruz što je bilo dovoljno njihovoj reprezentaciji za pobjedu. Tako je stigao do sedam bodova iz četiri utakmice, koliko ima i njegov današnji protivnik.

Selecao tako drugu uzastopnu kvalifikacijsku utakmicu ne zna za slavlje, a ovo je prva pobjeda Urugvajaca nakon 20 godina. U međuvremenu su odigrali 12 međusobnih utakmica.

Prvu pobjedu u kvalifikacijama upisao je Paragvaj koji je na domaćem terenu s 1:0 bio bolji od Bolivije. Junak susreta bio je Antonio Sanabria u 69. minuti.

Ekvador i Kolumbija odigrali su bez golova, iako su gostima dva pogotka poništena zbog zaleđa, a još su i promašili penal u 61. minuti. Nije dobro pucao Luis Diaz.

Venezuela je bila bolja od Čilea s 3:0 golovima: Yefersona Sotelda, Salomona Rondona i Darwina Machisa.

Kvalifikacije za SP, 4. kolo:
Peru - Argentina 0:2
Ekvador - Kolumbija 0:0
Urugvaj - Brazil 2:0
Paragvaj - Bolivija 1:0
Venezuela - Čile 3:0

FOTO: Juan Ignacio Roncoroni

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!