Nogomet

Australski izbornik traži pomoć vlade uoči kvalifikacijske utakmice protiv Palestine

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2023.
Australski izbornik traži pomoć vlade uoči kvalifikacijske utakmice protiv Palestine
Foto: EPA

Pred australskom nogometnom reprezentacijom je kvalifikacijska utakmica protiv Palestine. Izbornik Graham Arnold izjavio je će im trebati potpora vlade kako bi odredili gdje će se ta utakmica odigrati...

Izbornik Australije Graham Arnold pozvao je u srijedu australsku vladu da pomogne osigurati da Socceroosi svoju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv palestinske reprezentacije igraju na sigurnom, neutralnom mjestu zbog sukoba u bliskoistočnoj regiji.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, Hamasovi militanti ubili su više od 1300 Izraelaca u svom napadu na zajednice u južnom Izraelu 7. listopada. Zdravstvene vlasti u Pojasu Gaze, kojim vlada Hamas, objavile su da je najmanje tri tisuće ljudi poginulo u 11-dnevnom izraelskom bombardiranju koji je uslijedio nakon napada.

Australija bi trebala igrati protiv palestinske reprezentacije u azijskim kvalifikacijama 21. studenog, a odluka o mjestu gdje će se utakmica igrati tek treba biti donesena.

"Nema sumnje da ćemo trebati potporu vlade u takvim odlukama o tome gdje ćemo igrati protiv Palestine, pa čak i Libanona. Zbog onoga što se trenutno događa, sve je to prilično zastrašujuće. Očito nismo u toku sa svim što se događa na sigurnosnom polju na Bliskom istoku i nema sumnje da je vlada više u tome. Stoga nam pomozite kako bi odluka bila sigurna, moramo biti sigurni", rekao je Arnold.

Australija je u utorak pobijedila Novi Zeland 2:0 u prijateljskoj utakmici u Londonu, njihovoj posljednjoj utakmici prije otvaranja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Bangladeša u Melbourneu 16. studenoga.

FOTO: EPA/Rolex dela Pena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!