Nogomet

Mostarski derbi pod Bijelim brijegom, Velež želi prekinuti negativan niz

Petar Jenjić • srijeda, 18.10.2023.
Mostarski derbi pod Bijelim brijegom, Velež želi prekinuti negativan niz
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Zrinjski i Velež danas će na stadionu pod Bijelim Brijegom odigrati zaostalu utakmicu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bit će to prvi mostarski derbi ove sezone...

Pred nama je zaostala utakmica trećeg kola Premijer lige BiH, a od 16:30 sati, na stadionu pod Bijelim Brijegom, gledat ćemo gradski derbi Zrinjskog i Veleža. Bit će im to prvi međusobni dvoboj ove sezone.

Igraj na Zrinjski - Velež na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ove dvije momčadi odigrale su četiri utakmice prošle sezone, a u sva četiri susreta slavio je Zrinjski. U prvom susretu Velež je vodio Amar Osim, a u preostala tri Nedim Jusufbegović, ali nisu uspjeli uzeti nijedan bod. Međutim, od zadnje utakmice, u finalu Kupa, promijenilo se dosta toga na obje strane.

Na klupi momčadi sada je Dean Klafurić, a s obzirom na to da je na drugoj strani Krunoslav Rendulić, prvi put će se gradski derbi igrati s trenerima iz Hrvatske. Klafurić je šest utakmica odradio na klupi momčadi, jednu s tribina, a nakon toga je ostvario četiri pobjede i jedan poraz, i to u Banja Luci. I jedan i drugi dobro se poznaju, Rendulić je radio u Istri 1961, Šibeniku i Gorici, a Klafurić u Slaven Belupu i Gorici.

Posljednju pobjedu Velež je protiv Zrinjskog upisao još u kolovozu 2020. godine kada je slavio s 2:0. U ovom trenutku su susjedi na ljestvici, ali danas oko 18:30 sati to bi se moglo promijeniti. Domaćin je odigrao osam utakmica ove sezone i trenutno ima 18 bodova, dok je Velež odigrao devet utakmica, uz bod manje.

Zrinjski je nakon poraza od Posušja i Sarajeva, upisao četiri uzastopne pobjede u prvenstvu. Prve je svladao Željezničar kod kuće (2:1), Tuzlu City i Igman Konjic u gostima (4:2, 2:0), a prije devet dana kod kuće je rezultatom 2:0 bio bolji od Sloge iz Doboja. U međuvremenu je odigrao povijesnu utakmicu protiv AZ Alkmaara (4:3), ali i u zadnjim trenucima izgubio u gostima kod Aston Ville (1:0).

Već smo napisali da Veležu ide dobro u posljednje vrijeme. Slavio je protiv Željezničara s 2:1, u gostima kod Igman Konjica 4:2, kod kuće protiv Sloge Doboj 4:2 i Posušja rezultatom 2:1, što je ujedno bila i posljednja odigrana utakmica. U međuvremenu su odradili i šesnaestinu finala Kupa kod Visokog (6:0).

Što su rekli

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "Neću reći ništa novo ako kažem da je pred nama zahtjevna utakmica. Protivnik je kvalitetan i teži nadigravanju, sve je moguće u derbiju i favoriti ne postoje. Nadam se dobroj igri, imali smo nešto kraću pauzu jer smo igrali u ponedjeljak. Nadam se da ćemo i jedni i drugi pružiti kvalitetnu igru i da će pobijediti bolji."

Dean Klafurić, trener Veleža: "Pred nama je derbi, to je dvoboj velikih rivala, utakmica koja nosi određenu dozu strasti kod navijača što se preslikava i na ekipu. U ovu utakmicu moramo ući kao u svaku jer to je jedini ispravan put u nogometu, to igrači znaju. Zrinjski igra dobro, s utakmica u Europi dobiva dodatno samopouzdanje, ali radi se o derbiju i tu nema favorita."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion pod Bijelim Brijegom, Mostar, 16:30

Sudac: Darko Gedžić

Nedostaju

Zrinjski: Barišić (ozljeda), Mišić i Bilbija pod upitnikom

Velež: (-)

Zadnji susret

U finalu Kupa Zrinjski je 17. svibnja slavio s minimalnih 1:0. Pogodak vrijedan trofeja postigao je Mario Ćuže u 51. minuti.

Prognoza

Zrinjski je danas favorit i tako će se postaviti. Dugo nije izgubio od gradskog rivala, a ne bi trebao ni u današnjem dvoboju.

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!