Rukomet

Nenad Šoštarić debitira na klupi Zagreba u rijetkom susretu Lige prvaka u kojem je favorit

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.10.2023.
Nenad Šoštarić debitira na klupi Zagreba u rijetkom susretu Lige prvaka u kojem je favorit
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Rukometaši Zagreba u petom kolu Lige prvaka dočekuju na svom parketu momčad Pelistera. Bit će to ujedno i prvi meč Nenada Šoštarića na klupi Zagreba...

Andrija Nikolić odradio je odličan posao, podignuo je igrače i Zagreb danas izgleda ozbiljnije i opasnije. U svakom slučaju značajno posloženije u odnosu na onaj početak sezone i u svakom smislu vrlo lošem izdanju u susretu protiv Kiela.

Igraj na Zagreb - Pelister na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Štafetu preuzima dosadašnji izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić koji je bio prva želja čelnika Zagreba nakon što je raskinuta suradnja sa Slavkom Golužom.

Kako je krenula sezona u Ligi prvaka, činilo se da će se nastaviti mučenje, skupina je iznimno teška, a Zagreb si više ne smije dopustiti da ne uspije proći u nokaut fazu. Predugo je bez nje, više niti nema izravan ulazak u skupinu već ulazi kroz pozivnicu i ako želimo imati hrvatskog predstavnika u Ligi prvakinja i u budućnosti, mora se početi proizvoditi rezultat i u ovom natjecanju.

Zagreb je trenutno na dobrom putu, u posljednja dva kola je neporažen, nanio je vrlo visok poraz skupom Kolstadu, te remizirao s moćnim Aalborgom. Sada mu u goste dolazi Pelister, u biti jedini dvoboj za kojeg se može reći kako Zagreb u njega ulazi kao favorit.

Sukladno tome, očekuje se pobjeda, to je ono po što Zagreb mora ići kako bi se zadržao u dobroj poziciji u borbi za doigravanje. Ne treba zaboraviti i kako mu je ovo već četvrta domaća utakmica i da ga čeka puno neugodniji raspored u nastavku sezone.

Pelister je još uvijek u čekaonici za prve bodove. U sva četiri kola je poražen, međutim u posljednja dva kola protiv Kiela i PSG-a odigrao je sasvim solidno i to je upozorenje za Zagreb.

Što su rekli

Nenad Šoštarić, trener Zagreba: "Pogledao sam nekoliko Pelisterovih utakmica. Mi smo u specifičnoj situaciji. Ovo je utakmica u kojoj smo favoriti. Ja sam rođen u ovom gradu i znam da prizna samo pobjednike, ali i one koje se bore do zadnje sekunde. Mi moramo zabiti više golova iz kontre i polukontre, više lakih golova. To će biti moj cilj u budućnosti da budemo ekipa koja osim što znamo igrati na 6 na 6, želim da možemo trčati u oba smjera, da se maksimalno brzo vraćamo u obranu. Da možemo iskoristiti svoje potencijale."

Aleksandar Jović, trener Pelistera: "Imamo malo igrača s iskustvom iz Lige prvaka i svaka utakmica nam je škola te skupljanje iskustva. Greške koje smo pokazali su plod našeg neiskustva, a u Zagrebu ćemo tražiti našu prvu pobjedu u ovom natjecanju. Zagreb je u naletu, odigrao je dobre utakmice protiv Kolstada i Aalborga, to je dobra momčad koja je zanimljiv spoj mladosti i iskustva."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Arena, 18:45

Suci: Daniel Accoto Martins, Roberto Accoto Martins (Portugal)

Prošli međusobni dvoboj

6. veljače 2021. godine ovi protivnici su se posljednji put sastali i to u sklopu SEHA lige. Zagreb je u svojoj dvorani slavio s 26:23.

Prognoza

Zagreb je favorit i s pravom očekuje pobjedu. Nečemu se nadaju i gosti, a mi se nadamo da im se nade deće ostvariti.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!