Ostali sportovi

Novi Zeland nadmoćno do novog finala Svjetskog prvenstva

HINA, Petar Jenjić • subota, 21.10.2023.
Novi Zeland nadmoćno do novog finala Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Ragbi reprezentacija Novog Zelanda izborila je po peti puta u povijesti finale Svjetskog prvenstva. U polufinalnom dvoboju lakoćom su nadigrali Argentinu s 44:6...

Ragbijaši Novog Zelanda po peti put u povijesti borit će se za trofej Webba Ellisa nakon što su u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva, odigranom u petak na Stade de Franceu, s uvjerljivih 44:6 svladali reprezentaciju Argentine.

Igraj na Engleska - JAR na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako su Argentinci poveli u petoj minuti s 3:0 nakon uspješno izvedenog kaznenog udarca Emiliana Boffellija, uslijedila je potpuna nadmoć "All Blacksa" u kojoj se najviše istaknuo Will Jordan s tri polaganja.

Na poluvremenu je novozelandska prednost bila 20:6, da bi u drugom poluvremenu potpuno slomili Argentince. Novi Zeland će u subotu, 28. listopada, na Stade de Franceu igrati za svoj četvrti naslov svjetskog prvaka.

Ime suparnika u toj utakmici doznat će u subotu, kad će na istom stadionu drugu polufinalnu utakmicu odigrati reprezentacija Engleske i branitelj naslova osvojenog prije četiri godine, momčad Južne Afrike. Dvoboj će započeti u 21 sat.

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!