Košarka

Četverostruki NBA prvak odlazi u igračku mirovinu

Petar Jenjić • subota, 21.10.2023.
Četverostruki NBA prvak odlazi u igračku mirovinu
Foto: EPA

U igračku mirovinu odlazi četverostruki osvajač NBA prstena, Andre Iguodala. Vijest je potvrdio za Andscape u petak...

Dugogodišnji NBA igrač Andre Iguodala objavio je u razgovoru za Andscape da odlazi u mirovinu. Posebno se ističu rečenice da želi provoditi više vremena s obitelji.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sada se čini kao pravo vrijeme, ne želim više pokušavati delegirati vrijeme. To se odnosi posebno na periode na terenu i van terena s obitelji. Želite igrati na najvišoj razini, ali obitelj puno znači. Sin mi ima 16 godina, imam i dvije kćeri, veselim se gledati ih kako rastu u ovim važnim godinama."

Iguodala je izabran kao deveti izbor drafta 2004. godine od strane Philadelphia 76ersa u kojima je igrao do 2012. godine. Jednu sezonu nakon toga proveo je u Denver Nuggetsima nakon čega je najplodonosniji period bio u Golden State Warriorsima.

Njihov član bio je od 2013. do 2019. te u tom periodu osvojio tri naslova NBA prvaka, a uz to bio je i MVP finala 2015. godine. Poslije pauze od ozljede vratio se sa sezonom u Miami Heatu, a posljednje dvije odradio je ponovno u San Franciscu gdje je stigao do još jednog prstena.

Uz to izabran je u najbolju rookie petorku, jednom u najbolju i drugu najbolju obrambenu petorku sezone i jednom na All Star. Kroz karijeru bilježio je 11.3 poena, 4.9 skokova i 4.2 asistencije. Ukupno je na 39 mjestu vječne ljestvice igrača s najviše odigranih utakmica.

S reprezentacijom SAD-a osvojio je svjetsko zlato 2010. i olimpijsko zlato dvije godine kasnije.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!