Automoto

Max Verstappen upisao jubilarnu 50. pobjedu karijere

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 22.10.2023.
Max Verstappen upisao jubilarnu 50. pobjedu karijere
Foto: EPA

Do 50. pobjede u karijeri stigao je Max Verstappen koji je bio najbolji na Velikoj nagradi SAD-a. Iza njega završili su Lewis Hamilton i Lando Norris...

Aktualni svjetski prvak u formuli 1, Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, pobjednik je Velike nagrade SAD-a u Austinu ostvarivši čak 15. pobjedu ove sezone, te jubilarnu 50. u karijeri.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila je to 18. utrka ove sezone i čak 15. slavlje 26-godišnjeg Nizozemca koji je svoj treći naslov svjetskog prvaka osigurao još prije dva tjedna u Katru. Do kraja sezone još su četiri utrke, Meksiko, Brazil, Las Vegas i Abu Dhabi.

"Mislim da sam se cijelu utrku mučio s kočnicama, što je definitivno učinilo moju utrku malo težom. Međutim, nevjerojatno je osvojiti svoj 50. Grand Prix, stvarno sam ponosan", kazao je Verstappen koji je američki vikend zaključio na najbolji mogući način nakon što je slavio i u sprinterskoj utrci u subotu.

"Start je bio lošiji, ali imao sam isti osjećaj na stazi kao jučer. Nisam želio previše uništavati gume, ali na kraju je sve uspjelo" dodao je Verstappen koji je s 15 pobjeda izjednačio vlastiti rekord u broju pobjeda u jednoj sezoni, postavljen prošle godine.

Samo su četiri velemajstora Formule 1 ostvarila više pobjeda od Nizozemca. Na vrhu je Lewis Hamilton sa 103 pobjede, drugi je Nijemac Michael Schumacher (91), treći Nijemac Sebastian Vettel (53), a četvrti Alain Prost (51).

"Vjerujem kako nećemo na ovome stati, nastavit ćemo pokušavati postići još više", kazao je.

Drugi je sa 2.25 sekunde zaostatka bio Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu, a treći je bio njegov sunarodnjak Lando Norris u McLarenu sa 10.7 sekundi zaostatka.

"Moj je tim napravio fantastičan posao kako bi donio nadogradnju ovdje, borili smo se i stvarno smo zadovoljni ovim rezultatom. Mislim da moramo čestitati Red Bullu, odradili su nevjerojatan posao i bili besprijekorni cijele godine", kazao je Hamilton.

Četvrto mjesto zauzeo je Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju, peti je bio drugi Red Bullov pilot Sergio Perez, dok je osvajač "pole positiona", Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju bio šesti.

Verstappen sada vodi sa 466 bodova, na drugom mjestu je Perez sa 238 bodova, dok je treći Hamilton sa 219 bodova.

U poretku konstruktora vodi Red Bull sa nedostižnih 669 bodova, drugi je Mercedes sa 334 boda, a treću poziciju drži Ferrari sa 307 bodova. Iduća utrka je u Meksiku za tjedan dana.

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!