Košarka

Kreće nova NBA sezona, Dario Šarić debitira za Warriorse protiv bivše momčadi

Petar Jenjić • utorak, 24.10.2023.
Kreće nova NBA sezona, Dario Šarić debitira za Warriorse protiv bivše momčadi
Foto: EPA

Golden State Warriorsi noćas će po hrvatskom vremenu krenuti u novu NBA sezonu. U goste im stižu Phoenix Sunsi, a Dario Šarić imat će priliku zaigrati protiv bivšeg kluba...

Večeras kreće nova NBA sezona, a jedna od dvije utakmice odigrat će se u San Franciscu, u Chase Centru. U 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu snage će odmjeriti Golden State Warriorsi i Phoenix Sunsi.

Igraj na GS Warriors - Phoenix Suns na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će to dvoboj prošlosezonskih četvrtih i šestih nositelja iz doigravanja, a i jedni i drugi ispali su u polufinalu Zapadne konferencije. Jedni od kasnijih prvaka Nuggetsa, a drugi od Lakersa. U San Francisco se vraća Kevin Durant, u svojoj 17. NBA sezoni, na mjesto gdje je s Warriorsima osvojio dva naslova.

Durant je postigao 20 ili više poena u zadnjih 12 otvaranja sezona, čime je izjednačen rekord Karla Malonea, dok će Stephen Curry tražiti svoju desetu uzastopnu s 20 ili više koševa. Tako bi se izjednačio s Bobom lanierom i Kobejem Bryantom na petom mjestu. Samo LeBron James od aktivnih igrača još ima tu brojku.

Dio prošle sezone Durant je igrao s Chrisom Paulom u Sunsima, a sada će biti na suprotnim stranama. Isto tako, u kadru Warriorsa je njihov bivši igrač, hrvatski reprezentativac, Dario Šarić koji je u predsezoni pokazao kakon nova momčad itekako može na njega računati u određenoj roli.

Warriorsi su u predsezoni odigrali pet utakmica. Bili su bolji od Lakersa u dva navrata (125:108, 129:125), dva puta svladali su Sacramento Kingse (121:115, 116:115), dok su ih u zadnjoj utakmici svladali San Antonio Spursi (122:117).

S druge strane, Sunsi su isto upisali četiri pobjede. Startali su slavljem protiv Detroit Pistonsa (130:126), uslijedio je poraz od Nuggetsa (115:107), zatim dvije pobjede protiv Trail Blazersa (122:11, 117:106) te na koncu slavlje protiv Lakersa (123:100).

Što se tiče izostanka na obje strane, Draymond Green preskočio je predsezonu zbog ozljede gležnja, a neće igrati ni večeras. Kod Sunsa su pod upitnikom nastupi Devina Bookera i Bradleyja Beala. Nisu igrali u zadnjoj predsezonskoj utakmici, a iz momčadi vjeruju da će se opraviti na vrijeme.

Što su rekli

Steve Kerr, trener Warriorsa: "Cjelokupni kamp prošao je dobro. Relativno smo zdravi, Draymond se polako vraća. Kamp je bio uspješan, napravili smo dobar posao, momci su se povezali, imamo široku klubu, novaci su dobri. Sviđa mi se ekipa, ali imamo dosta posla. U utorak počinjemo zapravo, no mislim da smo na pristojnom mjestu."

Frank Vogel, trener Sunsa: "Osjećamo se dobro na svim frontovima, iza nas je produktivnih nekoliko dana i tjedana predsezone. Radili smo na napadu i obranu te pokušali što bolje usavršiti. Uvijek će biti prostora za napredak na startu sezone, kada počnu prve utakmice, ali zadovoljan sam. Imamo trikova iz rukava, ali trebaju vam 82 utakmice u sezoni da sve to implementirate u igru."

Mjesto, vrijeme

Chase Center, San Francisco, 4 sata po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Warriors: Green (ozljeda)

Suns: Booker i Beal pod upitnikom

Zadnji susret

Ove dvije momčadi posljednji su se put susrele prošle sezone sredinom ožujka isto u Chase Centreu. Tada su Warriorsi slavili rezultatom 123:112.

Prognoza

Početak je sezone, dosta je nepoznanica, a momčadi sigurno nisu pokazale sve "trikove" u predsezoni. Očekujemo noćas neizvjestan dvoboj i dosta koševa na obje strane.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!