Ostali sportovi

Svjetsko prvenstvo u ragbiju od 2027. godine s četiri reprezentacije više

Branimir Korać, HINA • utorak, 24.10.2023.
Svjetsko prvenstvo u ragbiju od 2027. godine s četiri reprezentacije više
Foto: EPA

Vijeće Međunarodnog ragbijaškog saveza (World rugby) odlučilo je kako će na sljedećem Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Australiji 2027. godine povećati broj zemalja sudionica sa 20 na 24.

Povećanjem broja zemalja sudionica najvećeg natjecanja u sportu krovna ragbijaška organizacija pokušava dati više prilika slabijim reprezentacijama za odmjeravanje snaga s najboljima.

Igraj na utakmice SP-a u ragbiju na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na SP 2027. godine i dalje će u prvom krugu reprezentacije biti razvrstane u četiri skupine, ali sa po šest momčadi, a ne po pet kako je bilo do sada, a uvodi se i osmina finala.

Usprkos tom značajnom povećanju utakmica sa sedam na devet za reprezentacije koje stignu do završnice, predviđa se smanjenje trajanja čitavog SP-a sa sedam tjedana, koliko traje aktualno SP u Francuskoj, na šest tjedana.

"Ovaj nevjerojatni turnir u Francuskoj pokazao je strast i potencijal za ragbi koji leži i izvan najboljih deset ili 12 zemalja. Nedopustivo je da održimo 'status quo', nedopustivo je ne raditi ništa", objasnio je ove promjene čelni čovjek World Rugbyja Bill Beaumont.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani24.10.2023. u 16:14
    Onda sad i naši imaju šanse?
    Bogomdani