Liga prvaka, skupina D, 3. kolo, 24.10.2023, 18:45 h
Inter
Inter 2:1 Salzburg
Salzburg

Šimić i Sučić sudjelovali kod pogotka Salzburga, Inter ipak slavio

Branimir Korać • utorak, 24.10.2023.
Šimić i Sučić sudjelovali kod pogotka Salzburga, Inter ipak slavio
Foto: EPA

U prvom susretu trećeg kola skupine D Lige prvaka Inter je na San Siru s 2:1 slavio protiv Salzburga. Dobru utakmicu odradili su Roko Šimić i Luka Sučić...

Vrlo zanimljiv dvoboj u Milanu i u konačnici pobjeda Intera protiv Salzburga s 2:1. Bilo je neizvjesno do samog kraja, ali Talijani su zadržali prednost u finišu i proslavili pobjedu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Salzburg je dobro izgledao u početku, imao nekoliko prilika, ali nije ih iskoristio i kazna je stigla u prvoj pravoj prijetnji domaćina.

U 19. minuti Alexis Sanchez je odlično proigrao Mhitarjana, ovaj je tražio u sredini Lautara koji ne dolazi do lopte, do nje ipak stiže utrčali Sanchez u zakucava je u mrežu.

Do kraja prvog dijela Inter je bio nešto bolji i imao inicijativu iako Salzburg nije bio u potpunosti podređen.

Odmah na početku drugog dijela Carlos Augusto imao je odličnu priliku kada je dobio loptu na 7-8 metara iskosa, primio je i opalio iz voleja neprecizno.

U 57. minuti Salzburg dolazi do poravnanja. Dugačku loptu Luke Sučića odlično je primio Roko Šimić, oslobodio se igrača i dodao do Kjaergaarda koji je iz prve daje za Gloukha, a on krasno pogađa poluvisoko suprotni gornji kut.

Kratko je trajalo zadovoljstvo gostiju, u 63. minuti Gourna-Douath nespretno je skrivio kazneni udarac koji je realizirao Hakan Calhanoglu za 2:1.

Taj pogodak kao da je na neko vrijeme "ugasio" Salzburg, Inter je preizeo kontrolu, bio bolji protivnik i u 82. minuti mreža se ponovno zatresla, ali slavlje nije dugo trajalo. Frattesi je proigrao Lautara koji lakoćom zabija, ali Frattesi je bio u zaleđu.

Do kraja susreta Salzburg je pokušavao doći dio poravnanja, bilo je nekoliko situacija u 16 metara koje su mirisale na opasnost, ali domaćin se ipak obranio i uzeo pobjedu.

Šimić je na travnjaku proveo 71 minuti, tada ga je zamijenio Ratkov, a Sučić je odigrao cijelu utakmicu.

Liga prvaka, skupina D, treće kolo:
Inter - Salzburg 2:1

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Inter2:1Salzburg
Benfica0:1Real Sociedad
1Real Sociedad 67:2+512
2Inter 68:5+312
3Benfica 67:11-44
4Salzburg 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!