Nogomet

Rakitić upisao asistenciju, Sevilla ipak poražena od Arsenala

Branimir Korać • utorak, 24.10.2023.
Rakitić upisao asistenciju, Sevilla ipak poražena od Arsenala
Foto: EPA

U skupini B Lige prvaka Sevilla je gostila Arsenal i upisala poraz unatoč asistenciji Ivana Rakitića. U drugom susretu Lens i PSV su remizirali...

Lens - PSV 1:1

Lens i PSV upisali su po drugi remi u tri odigrana kola, Lens je bio nešto bolji protivnik, ali morao se vraćati iz minusa.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo je dosta prilika na obje strane, a u 27. minuti PSV su centimetri dijelili do pogotka. Hirving Lozano je bio u dobroj situaciji, pucao je u suprotni kut, ali vratnica je spasila Sambu.

U 54. minuti PSV ipak dolazi do vodstva. Johan Bakayoko iznenadio je Sambu, pucao je iskosa izvan kaznenog prostora, vratar Lensa reagirao je loše i lopta je završila u mreži.

Desetak minuta kasnije Lens poravnava i to iz jednostavne akcije, odlično je Frankowski ubacio s desne strane, još bolje se snašao Wahi i pogodio s prve vratnice za 1:1.

Na ulasku u zadnjih deset minuta imali su i jedni i drugi dobar pokušaj, ali lopta nije završila u mreži te je završilo 1:1.

Sevilla - Arsenal 1:2

Vrlo zanimljivo bilo je i u Sevilli gdje je istoimeni domaćin ugostio Arsenal. Londončani su slavili s 2:1, a kobno razdoblje za Sevillu bio je kraj prvog i početak drugog dijela.

Arsenal je do vodstva došao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena nakon špto niti minutu ranije Sevilla nije stigla do pogotka u izvrsnoj poziciji kada je En Nesyri pucao pokraj gola.

Činilo se da će se na poluvrijeme bez pogodaka, ali Gabriel Jesus odlično je proigrao imenjaka Martinellija koji se sjurio prema golu, došao sam pred vratara i rutinski zabio.

Prvi dio je završio pogotkom, a drugi je pogotkom otvorio. Jesus je dobio loptu na lijevoj strani, ušao u sredinu i onda krasno pogodio u suprotni gornji kut.

Sevilla je vratila nadu u povratak u 59. minuti kada je Ivan Rakitić odlično izveo korner, u skoku je najviši bio Nemanja Gudelj koji glavom zabija za smanjenje zaostatka.

Blizu poravnanju Sevilla je došla niti deset minuta kasnije, ali Diaz je pogodio okvir gola.

Pokušaji domaćina do kraja susreta bili su neuspješni i Arsenal odnosi pobjedu.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sevilla1:2Arsenal
Lens1:1PSV Eindhoven
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!