Rukomet

Rukometašicama Dugog Sela treba pomoć, donacijama skupljaju 22 tisuće eura za nastup u trećem kolu EHF kupa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2023.
Rukometašicama Dugog Sela treba pomoć, donacijama skupljaju 22 tisuće eura za nastup u trećem kolu EHF kupa

Rukometašice Dugog Sela u trećem kolu EHF Europskog kupa igraju protiv Rocase iz Gran Canarije, protivnika koji je izuzetno težak sam po sebi, a očekuje ih fizički, psihički i financijski vrlo zahtjevan put...

U europskim rukometnim kupovima nije rijetkost da se klubovi dogovore i odigraju dvije utakmice u razmaku od dva dana na istom mjestu kako vi se smanjili troškovi i jednih i drugih.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno kada je riječ o EHF Europskom kupu, trećem po snazi europskom natjecanju, u kojem nastupaju klubovi koji nemaju tako velik budžet i svaki euro im je bitan.

Tako su se i rukometašice Dugog Sela našle u problemima jer klub ne može financijski pokriti putovanje i smještaj na daleko gostovanje te nakon toga i kompletnu organizaciju domaćinstva u trećem kolu ovog natjecanja.

Naime ždrijeb im je dodijelio Rocasu iz Gran Canarije, put do Kanarskih Otoka je financijski vrlo zahtjevan i u klubu su se odlučili uputiti molbu navijačima i svim prijateljima kluba kako bi im pomogli otići na ovo atraktivno, ali zahtjevno gostovanje.

Dragi navijači, prijatelji i pratitelji ŽRK Dugo Selo '55, želimo Vam još jednom zahvaliti na podršci koju ste nam pokazali i na čijim smo se krilima plasirali u 3.kolo EHF Europskog kupa.

Ovoga puta ždrijeb EHF-a u Beču odlučio je da nas put vodi na 4000 kilometara udaljene Kanarske Otoke protiv jedne od trofejnijih španjolskih ekipa Rocasa Gran Canarije koje su 2019. godine bile prvakinje Španjolske, a 2016., 2019. i 2022. godine osvajačice EHF Europskog kupa. Odigravanje utakmica trećeg kola EHF Europskog kupa za naš klub predstavlja izuzetno zahtjevan zadatak, organizacijski i financijski, naročito jer nije predviđeno u proračunu i financirano od strane lokalne zajednice.

Stoga Vam se ovom prilikom obraćamo s molbom za donacijom kojom bi našim vrijednim igračicama omogućili zasluženi nastavak Europskog Kupa i kako bi u Dugom Selu još jednom priredili pravi rukometni spektakl. Radi se o igračicama koje se školuju, studiraju ili rade te uz sve svoje obveze redovito igraju u najvišem rangu natjecanja 1. HRLŽ. Te iste igračice nalaze se u vrhu tablice, a među njima se nalaze najbolja vratarka lige, najbolja strijelkinja lige i najbolji asistent lige. Igranje europskog natjecanja predstavlja krunu karijere svake igračice.

Svojom donacijom klubu pomoći ćete nam kako bi ove djevojke dostojno predstavile svoj grad i svoju zemlju.

Uplatu možete izvršiti na IBAN kluba:
IBAN: HR64 2360000 1101678755
Svrha: Donacija EHF Europski Kup

Zahvaljujemo Vam na svakoj donaciji!, stoji u objavi.

Kontaktirali smo klub kako bismo provjerili kako napreduje akcija prikupljanja sredstava, dosad je prikupljeno tek nešto više od trećine potrebnog novca.

"Problematika financiranja sporta odnosno rukometa i dalje je najveći problem nas klubova u Hrvatskoj. Nažalost, ovo natjecanje nije predviđeno u proračunu i financirano od strane lokalne zajednice stoga smo primorani ovakvim načinom prikupljati financijska sredstva.

Od dana 18. listopada kada smo objavili našu molbu za donacijama pa do danas prikupljeno je 7.359,73 eura, a za realizaciju odigravanja trećeg kola (gostovanje i domaćinstvo) potrebno je između 20 i 22 tisuće eura. Konkretno, samo avionske karte su 9.101,84 €, a smještaj 4.920,00€. Ostali iznos odnosi se na domaću utakmicu u što su uključene takse, putni troškovi i smještaj sudaca/nadzornika, dvorana, prijevoz gostujuće ekipe, ostali troškovi (zapisničar, mjeritelj vremena, zaštitari, itd.)."

U svakom slučaju ždrijeb koliko god je atraktivan, toliko je i težak za Dugo Selo iz svih aspekata. Podsjetimo, to je ekipa koja ima kvalitetu, koja je prošle sezone odlučila prvaka Hrvatske svladavši usred Koprivnice Podravku i tako pogurala Lokomotivu prema tituli.

I koliko god Rocasa bila favorit i težak protivnik, igračice Dugog Sela neće tamo otputovati samo turistički, uostalom pokazale su to i prošle sezone u prvenstvu, ali i ove sezone u Europi gdje su se lakoćom obračunale s Turkinjama u prošlom kolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!