Nogomet

Borussia Dortmund spašavala pobjedu u završnici, PSG lako protiv Milana

Petar Jenjić • srijeda, 25.10.2023.
Borussia Dortmund spašavala pobjedu u završnici, PSG lako protiv Milana
Foto: EPA

Završene su utakmice trećeg kola F Lige prvaka. Borussia Dortmund odbila je sve napade Newcastlea te uspjela slaviti, dok se PSG bez većih problema obračunao s Milanom...

Newcastle - Borussia Dortmund 0:1

Teško je bilo za očekivati da će ovaj dvoboj završiti sa samo jednim golom, ali to se ipak dogodilo. Borussia je stigla do prve pobjede ove sezone u Ligi prvaka i bodovno se izjednačila s današnjim protivnikom.

Dvije velike šanse imali su gosti u 10. minuti, ali Nick Pope dva puta je sjajno reagirao. Odmah nakon toga na drugoj je strani šansu imao Anthony Gordon, ali nije uspio zabiti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U završnici prvog poluvremena njemačka momčad ipak je stigla prva do pogotka, a poentirao je Felix Nmecha na ubacivanje Nica Schlotterbecka. Nije nedostajalo šansi, ali promjene rezultata više nije bilo.

Newcastle je opasno prijetio u nastavku, Callum Wilson pucao je iz blizine, no obranio mu je Gregor Kobel. U samoj završnici, točnije u 87. minuti utakmice, isti igrač je pogodio gredu, a sedam minuta kasnije okvir gola zatresao je i Gordon.

PSG - Milan 3:0

PSG je stigao do šest bodova u skupini F. Danas je na Parku prinčeva svladao Milan s 3:0 i tako ga ostavio na dva osvojena boda, ali i dalje bez postignutog pogotka.

Parižani su poveli u 32. minuti. Warren Zaire-Emery odigrao je za Kyliana Mbappea koji lomi čuvara, ulazi u kazneni prostor i šalje loptu lukavo u bliži kut.

Već na početku nastavka činilo se da su Parižani došli do 2:0 kada je Ousmane Dembele otrčao u kontru nakon sjajnog proigravanja, a francuski nogometaš se izvukao na udarac i poslao je prizemno u suprotni kut. Međutim, u začetku akcije dosuđen je prekršaj.

Samo pet minuta kasnije domaćin je podebljao vodstvo. Dembele se nije upisao u strijelce, ali zato jest u asistente. Loptu je preko linije poslao Randal Kolo Muani. Pobjedu je potvrdio Kang-in Lee u samoj završnici susreta.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Newcastle0:1Borussia D.
PSG3:0Milan
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!