Košarka

Ivica Zubac briljirao na otvaranju sezone i dominirao protiv Blazersa

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2023.
Ivica Zubac briljirao na otvaranju sezone i dominirao protiv Blazersa
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi nisu imali težak posao na otvaranju sezone. Prvi protivnik bio je Portland koji spada u donji dom lige, a Clippersi su glatko slavili uz sjajan nastup Ivice Zupca...

Portland Trail Blazersi počinju život bez Damiana Lillarda, a svaki početak je težak. Tako je bilo i u Los Angelesu kod Clippersa na otvaranju sezone gdje su poraženi 123:111, a bilo je puno lakše i uvjerljivije nego što to rezultat pokazuje.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Blazersi su u zadnjoj dionici smanjili zaostatak i malo uljepšali sliku, ali uglavnom su bili u visokom zaostatku.

Clippersi su kontrolirali utakmicu od samog početka i nisu dozvolili Blazersima niti u jednom trenutku da dođu do prednosti. U drugom poluvremenu ta razlika je išla i do 30 poena viška, a od početka su krenuli vrlo agresivno sa sedam zakucavanja od prvih osam ubačaja iz igre.

Odličan početak sezone imao je Ivica Zubac koji je dominirao protiv Deandrea Aytona, centar Blazersa brzo se našao u problemima s osobnim pogreškama, a Zubac je bio posebno raspoložen. Za 26 minuta na parketu upisao je 20 poena (8/10 za dva, 4/5 slobodna) uz 12 skokova i četiri blokade.

Osim Zupca odlični su bili i Paul George (27 poena, šest asistencija) i Kawhi Leonard (23 poena, šest asistencija) za koje je jako bitno da ove sezone odigraju znatno više utakmica zajedno nego prošle sezone ako Clippersi žele nešto više.

Kod Portlanda Malcolm Brogdon ubacio je 20 poena uz pet asistencija, a Anfernee Simons dodao je 18 poena.

Osim Zupca, u akciji je bio u Luka Šamanić s Utah Jazzom, no on je igrao vrlo malo u domaćem porazu od Sacramento Kingsa sa 130:114.

Loše otvaranje sezone za Jazz koji je od početka imao velikih problema s napadom Kingsa koji su već na kraju treće dionice bili na 105 ubačenih poena.

Šamanić je igrao u garbage timeu i dobio dvije minute za vrijeme kojih je ubacio dva poena (1/1 za dva, 0/1 za tri).

Jazz su predvodili Jordan Clarkson s 24 poena i šest asistencija, Lauri Markkanen s 19 poena i deset skokova te John Collins s 15 poena i 11 skokova.

Kod Kingsa Harrison Barnes završio je s 33 poena, a Domantas Sabonis dodao je 22 poena, 12 skokova i pet asistencija.

NBA:
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 123:111
Utah Jazz - Sacramento Kings 114:130

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!