Nogomet

West Ham na vrućem gostovanju kod Olympiakosa koji očajnički treba bodove

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2023.
West Ham na vrućem gostovanju kod Olympiakosa koji očajnički treba bodove
Foto: EPA

U susretu trećeg kola skupine A Europske lige Olympiakos na svom travnjaku dočekuje West Ham. West Ham je odlično otvorio grupnu fazu i bit će svakako vrlo neugodan protivnik, ali Olympiakos treba bodove pod svaku cijenu...

Nakon što je upisao dvije pobjede u prva dva kola skupine A Europske lige, Olympiakos u trećem kolu putuje na teško gostovanje u Atenu gdje će se suočiti s liderom grčkog prvenstva Olympiakosom.

Igraj na Olympiakos - West Ham na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos bilježi sasvim različite rezultate u grčkom prvenstvu i u Europskoj ligi. I dok u Europskoj ligi u prva dva kola nije uspio osvojiti više od jednog boda, u prvenstvu je nedodirljiv i u sedam odigranih kola ima šest pobjeda i samo jedan remi uz gol razliku 22:2.

S druge strane West Ham u Europi igra dobro i niže pobjede, ali zato u prvenstvu ima problema. U prošlom prvenstvenom kolu gostovao je kod Aston Ville gdje je upisao visok poraz 4:1 od kojeg će se pokušati oporaviti na ovom teškom gostovanju.

Jedno teško gostovanje u Europi West Ham je već uspješno "pregrmio", u gostima kod Freiburga slavio je s 2:1 i uzeo tri velika boda. Osim te pobjede ima i domaću pobjedu 3:1 protiv TSC-a.

U Olympiakosu nikako ne mogu biti zadovoljni odrađenim u prva dva kola. Prvo su kod kuće poraženi 3:2 od Freiburga, a zatim su remizirali u gostima kod TSC-a iz Bačke Topole.

U svakom od ta dva susreta Olympiakos je primio onoliko golova koliko je ukupno primio u grčkom prvenstvu.

Što su rekli

Diego Martinez, trener Olympiakosa: "Naša momčad konstantno evoluira i napreduje. U trećem kolu igramo protiv najtežeg protivnika dosad i bit će ga najteže pobijediti. Pred nama je izazovan meč, ali imamo samopouzdanja i vjere u sebe, vjerujemo da smo spremni."

David Moyes, trener West Hama: "Olympiakos ima sjajnu podršku s tribina, entuzijastične navijače, ovo je nogometni grad. Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo morati pokazati zajedništvo ako želimo doći do pobjede. Protivnik je dobar i posebno neugodan na svom stadionu."

Mjesto, vrijeme, suci

Pirej, Georgios Karaiskakis, 18:45

Sudac: Andris Treimanis (Latvija)

Nedostaju

Olympiakos: Doron Leidner, Andreas Ntoi, Omar Richards

West Ham: Vladimir Coufal

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici prvi put se sastaju u službenim dvobojima.

Prognoza

Vrlo izjednačen i težak dvoboj, možda mala prednost domaćinu zbog domaćeg terena.

FOTO: Georgia Panagopoulou/EPA

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Olympiakos2:1West Ham
TSC Bačka Topola1:3Freiburg
1West Ham  610:4+615
2Freiburg 617:7+1012
3Olympiakos 611:14-37
4TSC Bačka Topola 66:19-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!