Tenis

Borna Gojo do najveće pobjede u karijeri, 12. igrač svijeta poražen za manje od sat i pol

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.10.2023.
Borna Gojo do najveće pobjede u karijeri, 12. igrač svijeta poražen za manje od sat i pol
Foto: FaH

Borna Gojo izborio je prolaz u četvrtfinale ATP turnira u Beču. U osmini finala svladao je 12. igrača svijeta Tommyja Paula što je najbolje rangirani igrač kojeg je Gojo svladao u dosadašnjem dijelu karijere...

Borna Gojo još jednom je potvrdio da kada igra svoj najbolji tenis, postaje jako opasan i dobar igrač. Upisao je novu veliku pobjedu, gledajući po renkingu i najveću u karijeri.

Igraj na mečeve turnira u Beču na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom kolu turnira u Beču imao je težak zadatak, igrao je protiv 12. igrača svijeta Tommyja Paula, ali odigrao je odličan meč i upisao je pobjedu.

Gojo je za pobjedu potrošio manje od sat i pol te nije pružio previše prilika Amerikancu. Paul je u cijelom meču imao dvije break lopte, ali nije ih iskoristio.

Te break lopte došle su u prvom setu, u svakom gemu po jedna dok he Gojo prvo prokockao 0:40 u četvrtom gemu, a onda u šestom došao do breaka.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, napunio se samopouzdanjem i u drugom setu bio odličan na svom servisu, prijetio na reternu te u devetom gemu oduzeo servis protivniku.

Gojo je tako slavio sa 6:3, 6:4 i izborio prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa ili Tomaša Machača.

ATP Beč, drugo kolo:
Borna Gojo (Hrvatska) - Tommy Paul (SAD, 6) 6:3, 6:4

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!