Ostali sportovi

Hrvatska ragbijaška reprezentacija na pripremama u Engleskoj, igrat će protiv Sheffielda

Sportnet, Branimir Korać • petak, 27.10.2023.
Hrvatska ragbijaška reprezentacija na pripremama u Engleskoj, igrat će protiv Sheffielda

Izbornik Anthony Poša ujedno je i trener Sheffielda, a te će njegove dvije momčadi u subotu odigrati prijateljsku utakmicu...

Nakon pet uzbudljivih prvenstvenih kola, klubovi su uzeli jednomjesečni predah, a pred hrvatskim je ragbijašima reprezentativna akcija. Počinje nova sezona lova na bodove u Trophy diviziji europskog Kupa nacija.

Igraj na ragbijaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska 4. studenoga gostuje u Češkoj, 11. studenoga igra gostujuću utakmicu protiv Ukrajine u Makarskoj, a 18. studenoga će u Makarskoj ugostiti Švedsku.

Prije svega toga izbornik Anthony Poša (50) okupio je reprezentativce u Engleskoj, gdje će u subotu odigrati pripremnu utakmicu protiv Sheffielda. Momčadi čiji je trener baš Poša.

"Sheffield se natječe u National 2 ligi, što je četvrti rang engleskog ragbija. U Engleskoj postoji više od milijun igrača, a moja je momčad poluprofesionalna. Svi igrači rade, ali i dobivaju novac od kluba za igranje ragbija. Kod nas je, nažalost, ragbi posve amaterski sport pa i sada kapetan Nik Jurišić nije mogao doći zbog posla, kao ni Ante Majić, Toni Miloš i Stipe Brčić, dok je Krešo Čorić ozlijeđen. Majstorović nam dolazi iz Italije za utakmicu sa Češkom, a Newton tek za Ukrajinu. Također, zbog toga što momci rade nismo mogli ranije ih okupiti nego ćemo održati samo jedan trening, u petak, te utakmicu u subotu. I uoči Češke imat ćemo samo dva treninga", rekao je Poša, koji u Sheffieldu trenira i svoga sina Calluma.

"Tko god pobijedi u toj utakmici, želim da hrvatski igrači nauče što je brz ragbi, da nakon što utakmica završi kažu wow, naučio sam nešto."

Utakmica počinje u 16 sati po hrvatskom vremenu i bit će humanitarnog karaktera jer sav prihod ide udruzi za istraživanje bolesti motoričkih neurona Doddie Weir.

U sastavu su: Ilija Biškić, Marko Buljac, Matej Buljanović, Jan Vlašić, Dominik Fišić, Tomislav Fišić, Josip Jukić (Mladost), Ivan Josip Kordun, Antonio Petera, Ivo Perić, Marin Vlajčević, Karlo Delo, Vinko Rudić (Nada), Dražen Brčić Šušak, Marin Miloš, Marko Grčić, Nikola Pavlović, Luka Prološčić (Sinj), Niko Vranešević (Zagreb), Daniel Mau'u (Novi Zeland), Andrija Galić (Irska), Martin Altamirano (Irska), Filip Perica (Nizozemska) i Bojan Busselez (Francuska).

Foto: Berislav Rožman / HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!