Nogomet

Poraz Bišćanovog Al Shababa, preokret Al-Ettifaqa u završnici

Petar Jenjić • subota, 28.10.2023.
Poraz Bišćanovog Al Shababa, preokret Al-Ettifaqa u završnici
Foto: Pixsell

Odigrane su tri utakmice u saudijskom prvenstvu. Izdvajamo poraz Igora Bišćana i njegovog Al Shababa u gostima kod Abhe...

U svojoj drugoj utakmici na klupi Al Shababa prvi je poraz upisao Igor Bišćan. Njegova momčad poražena je na gostovanju kod Abhe rezultatom 2:1. i tako ostala na 12 osvojenih bodova. Domaćin ima dva manje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su ostali s igračem manje u 72. minuti nakon drugog žutog kartona Iaga Santosa. Minutu kasnije domaćin je poveo preko Saada Bguira, a 1:1 je izjednačio Fahad Al Muwallad u 76. minuti, da bi pobjedu Abhi donio Gregorz Krychowiak u 82. minuti.

Borbu za vrh ljestvice nastavlja Al Nassr koji je slavio s 3:1 u gostima kod Al Feihe. Nakon 11 odigranih utakmica je drugi s 25 bodova, četiri manje od vodećeg Al-Hilala i jedan više od trećeg Al-Taawona. Gosti ostaju osmi s 14 bodova.

Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a gosti su poveli u 50. minuti preko Andersona Talisce, a isti igrač zabio je i 11 minuta kasnije. Domaćin je smanjio preko Hussaina Al Shuwaisha, da bi pobjedu Al Nassra potvrdio Otavio u 74. minuti.

Marcelo Brozović nije bio u kadru pobjedničke momčadi.

Nakon dva uzastopna poraza, Al-Ettifaq je upisao pobjedu, i to na gostovanju kod Al Wehde s 3:2. Gostima je ovo ukupno šesto slavlje ove sezone.

Poveli su preko Georginija Wijnalduma u 18. minuti, da bi preokret domaćinu donio Craig Goodwin s dva gola, prvim u 37., a drugim u 51. minuti.

Ipak, Al-Ettifaq preokreće u završnici. Prvo je Wijnaldum izjednačio na 2:2 u 81., dok je u osmoj minuti nadoknade za preokret zabio Demarai Gray.

Premier liga, 11. kolo:
Abha - Al Shabab 2:1
Al Feiha - Al Nassr 1:3
Al Wehda - Al-Ettifaq 2:3

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!