Nogomet

Ajax nakon najnovije blamaže pao na posljednje mjesto na ljestvici

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.10.2023.
Ajax nakon najnovije blamaže pao na posljednje mjesto na ljestvici
Foto: EPA

U derbiju desetopg kola nizozemskog nogometnog prvenstva PSV Eindhoven je pobijedio Ajax s 5:2, dok je Twente porazio aktualnog prvaka Feyenoord s 2:1.

Kriza rezultata nema granice u Ajaxu. Nakon još jednog poraza, "Kopljanici" su potonuli na posljednje mjesto nizozemskog prvenstva.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ajax je u Eindhovenu vodio sa 1:0 i 2:1, odigravši solidno prvo poluvrijeme, međutim u nastavku je pružio očajnu predstavu na koncu izgubivši sa 2:5. Bio je to četvrti uzastopni poraz u svim natjecanjima, te deseta uzastopna utakmica bez pobjede "Kopljanika".

Ajax je poveo u 10. minuti golom Branca van den Boomena, no deset minuta kasnije izjednačio je Hirving Lozano. Brian Brobbey je vratio goste u prednost u 40. minuti, ali je u nastavku susreta uslijedio potop. PSV je od 49. do 72. minute zabio četiri gola za uvjerljivih 5:2. Strijelci su bili Luuk de Jong (49), Ismael Saibari (53), te Lozano (60, 72).

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, dok Borna Sosa i Jakov Medić nisu nastupili za goste.

U ranije odigranom susretu Twente je pobijedio Feyenoord sa 2:1.

Četiri dana nakon što je pobijedio Lazio s 3:1 u Ligi prvaka, Feyenoord je protiv Twentea u Eredivisie pružio jednu od najlošijih predstava ove sezone.

Domaćin je poveo u 10. minuti golom Manfreda Ugaldea, da bi Ricky van Wolfswinkel u 78. minutu povećao na 2:0. Lutsharel Geertruida je u 86. minuti smanjio na 2:1.

Za goste je drugo poluvrijeme igrao hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec.

Na ljestvici vodi PSV sa 30 bodova, AZ je drugi sa 25 bodova i susretom manje, dok je Twente treći, također sa 25 bodova. Feyenoord ima 23 boda na četvrtoj poziciji, dok je Ajax na posljednjem, 18. mjestu s pet bodova, tri manje od zone spasa. No, moramo dodati kako Ajax ima i dvije utakmice manje.

FOTO: EPA/OLAF KRAAK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!