Ostali sportovi

Mladost domaćin turnira Srednjoeuropske MEVZA lige

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.10.2023.
Mladost domaćin turnira Srednjoeuropske MEVZA lige
Foto: FaH

Pred odbojkašicama Mladosti od utorka do četvrtka je prvi turnir Srednjoeuropske MEVZA lige. Prvi protivnik bit će Bekescabai, a nakon toga Calcit iz Kamnika...

Prošle sezone odbojkašice Mladosti igrale su polufinale Srednjoeuropske MEVZA lige i izgubile zlatnim setom 15:11 od, nakon toga prvakinja, mađarske ekipe Bekescabai. Mladost je 1. ožujka pobijedila s 3:2, u uzvratu sedam dana kasnije je bio identičan rezultat, pa je pobjednika na kraju riješio zlatni set.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

To je Mladosti ujedno bio i jedni poraz sve do nedavnih susreta kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja, gdje su nakon drugog turnira na kojem nisu prošle, nastavile natjecanje u jakom CEV Kupu.

U ovoj novoj sezoni Mladostašice su odmah dobile priliku za revanš, na prvom turniru u zagrebačkom Domu odbojke suparnice su im 31. listopada (18:30) baš Mađarice. Dan kasnije, na blagdan Svih svetih, Bekescabai se od 16 sati susreće sa slovenskom ekipom Calcit iz Kamnika, s kojima pak mladostašice igraju 2. studenoga u 18.30 u Domu odbojke "Bojan Stranić".

Dakle, nakon što su krenule u CEV euronatjecanju, pred mladostašicama su i Mevzina srednjoeuropska uzbuđenja.

Zagrepčanke su u posljednjih mjesec dana odigrale deset službenih susreta, što je, uz dugotrajna putovanja kakvo je bilo primjerice u Rumunjsku, autobusom više od 12 sati, iznimno naporno, ali ne žale se, u dobro su formi, a njihov trener Miodrag Miki Stojaković uoči prvog MEVZA turnira u Zagrebu kaže:

"Mađarice su vrlo iskusna ekipa, potpomognuta vrlo kvalitetnim strankinjama. Nemamo pozitivan skor s njima i želja nam je to promijeniti. Znamo sve od njima, no ipak je važnije kako ćemo mi odigrati susret. Jer, pokazali smo na drugom kvalifikacijskom turniru za ulazak u jednu od skupina CEV Lige prvakinja da imamo kvalitetu i da smo konkurentni svim tim ekipama. Uostalom, izašli smo na kraju s pozitivnim skorom setova, a to ipak nešto znači, kada smo s klubovima koji su ušli u prestižnu Ligu prvakinja izgubili tek u pet setova, baš kao i s Mađaricama lani u polufinalu MEVZA lige. Dakle, to je znak da smo na pravom putu, pa očekujem jednu dobro, zanimljivu utakmicu, a svi se nadamo i punim tribinama u našem Domu odbojke, jer podrška publike nam strašno puno znači."

Što se Calcita tiče, sa slovenskim prvakinjama Mladost ima vrlo sličnu priču kao i s Mađaricama. Naime, prošle godine su ih baš Kamničanke zaustavile u kvalifikacijama za CEV Ligu prvakinja, također zlatnim setom (10:15) nakon što su oba prethodna susreta završila identično, pobjedama od 3:0.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!