Nogomet

Pjaca: 'Kada sam se vraćao u Hrvatsku, jedan od ciljeva bio je povratak u reprezentaciju'

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.10.2023.
Pjaca: 'Kada sam se vraćao u Hrvatsku, jedan od ciljeva bio je povratak u reprezentaciju'
Foto: Pixsell

Marko Pjaca jedno je od novih imena na popisu Zlatka Dalića. Pjaca se vratio u Rijeku, igra dobro i izbornik ga je odlučio pozvati...

Jedan od dobitnika Dalićevih preslagivanja nakon loših izdanja protiv Turske i Walesa je Marko Pjaca. Pjaca je nakon povratka u Rijeku uhvatio kontinuitet nastupa i pokazuje naznake da bio mogao biti na tragu nekadašnjih nastupa. Da bi se vratio tamo gdje je bio, bit će potrebno još više pozitivnih minuta, a poziv u reprezentaciju jer samo motiv više.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Čast je i naravno da sam presretan što sam se nakon pet godina vratio u reprezentaciju. Kada sam se vraćao u HNL to je bio jedan od ciljeva, iako se vjerojatno nitko nije nadao će se sve ovako brzo dogoditi. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci, ovo je svojevrsno priznanje meni, ali i cijelom klubu i momčadi na dosadašnjim rezultatima", rekao je Pjaca za Rijekinu stranicu.

Pjaca se nadao kako će jednom u budućnosti ponovno navući dres reprezentacije.

"Radio sam naporno proteklih godina, nadao se da ću dobiti priliku ponovo za igrati za reprezentaciju. I dolazak u Rijeku išao je u tom smjeru, u konačnici sve što se dogodilo pokazalo se kao pun pogodak. Dobro igramo, prvi smo na ljestvici, odlična je atmosfera u klubu i svlačionici i sad je stigao i poziv. Na meni je da pomognem reprezentaciji na bilo koji način mogu i vjerujem da ćemo ostvariti dobre rezultate."

Protiv Gorice je Rijeka odigrala opdličnu utakmicu i zasluženo uzela sva tri boda.

"Protiv Gorice smo odigrali i najbolju utakmicu otkad sam u Rijeci. Stvorili smo puno prilika, dobro smo se osjećali na travnjaku, ali nismo uspjeli ranije riješiti utakmicu. Vjerujem da će sve to s vremenom doći na svoje, radimo dobro, idemo iz kola u koliko bez euforije jer jedino tako možemo napredovati."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani30.10.2023. u 18:45
    Marko, sunce ti žarko, koliko si propatija od ozljeda želim ti da igraš i zabijaš odreda!
    Bogomdani