Tenis

Swiatek i Gauff uvjerljivim pobjedama otvorile nastup na WTA završnici u Cancunu

Branimir Korać, HINA • utorak, 31.10.2023.
Swiatek i Gauff uvjerljivim pobjedama otvorile nastup na WTA završnici u Cancunu
Foto: EPA

Veliki posao odradile su Iga Swiatek i Coco Gauff na početku WTA završnice u Cancunu. U dva seta svladale su Marketu Vondroušovu i Ons Jabeur...

Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff ubilježile su pobjede u dvobojima prvog kola skupine B završnog WTA Mastersa u meksičkom Cancunu.

Igraj na mečeve WTA Finalsa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iga Swiatek je nadoknadila zaostatak od 2:5 u prvom setu i naposljetku došla do pobjede 7:6(3), 6:0 nad Čehinjom Marketom Vondroušovom.

Iako je obranila svoj naslov na Roland-Garrosu za svoj ukupno četvrti Grand Slam naslov, 2023. je bila svojevrsno razočaranje za Swiatek, koja nije prošla četvrtinale nijednog drugog velikog turnira i izgubila je prvo mjesto na svjetskoj ljestvici.

Ušla je u svoje treće WTA finale s puno motiva nakon što je osvojila svoj prvi WTA 1000 naslov u sezoni u Pekingu, i ima priliku vratiti prvo mjesto od Arine Sabalenke u Cancunu.

Vondroušova, koja je debitirala među prvih deset nakon što je postala iznenađujuća pobjednica Wimbledona, prvi put se pojavljuje u finalu sezone, u kojem nastupa osam najboljih pojedinačnih igračica i parova na svijetu.

U drugom susretu skupine B večeri, američkoj pobjednici US Opena Coco Gauff trebalo je samo 56 minuta da porazi Tunižanku Ons Jabeur 6:0, 6:1 u srazu koji je odgođen zbog kiše. Gauff, koja je postavljena za trećeg nositelja na turniru, susrest će se sa Swiatek u svom sljedećem meču u srijedu.

FOTO: EPA/MARK R. CRISTINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!