Ostali sportovi

Tomislav Pucar prvi nositelj u Otočcu, Hrvatska s devet predstavnika u glavnom ždrijebu

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 01.11.2023.
Tomislav Pucar prvi nositelj u Otočcu, Hrvatska s devet predstavnika u glavnom ždrijebu

Hrvatski stolnotenisači Ivor Ban i Lea Rakovac prošli su u glavni ždrijeb pojedinačnog dijela WTT Feedera u Otočecu, a isto je uspjelo Rakovac i Mateji jeger Majstorović u konkurenciji parova.

Kod muških Ivor Ban je s 3:1 (6, -6, 8, 8) nadigrao Ragnija iz San Marina, a potom je za ulazak u glavni ždrijeb dobio i Čeha Martinka s 3:2 (6, 3, -8, -10, 8). Tako ćemo u glavnom ždrijebu imati pet predstavnika, Tomislav Pucar je prvi nositelj turnira, a u prvom kolu ide na Francuza Lebessona. Frane Kojić igra s Belgijcem Allegrom, Andrej Gaćina sa Slovencem Godecom, Ban protiv Kineza Zhou Kaija, a Filip Zeljko s Čehom Jančarikom s kojim je nedavno igrao u Turskoj i slavio s 3:2.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kod djevojaka u kvalifikacijama su bile tri predstavnice, a na kraju je do glavnog ždrijeba prošla Lea Rakovac. U prvom susretu je okrenula 0:2 (-5, -8, 5, 8, 6) protiv Talijanke Roncallo, a potom je Rakovac s 3:1 pobijedila i Amerikanku Lyne, koja je u prvom kolu kvalifikacija s 3:1 (6, 3, -8, 7) svladala našu Zrinku Rebić. Andrea Pavlović je bila slobodna u prvom kolu, a u odlučujućem meču je svladana od Korejke Ji Eunchaes 3:0 (7, 4, 5). U glavnom ždrijebu tako ćemo imati četiri predstavnice, Hana Arapović igra sa Slovenkom Tokič, Ivana Malobabić s Rumunjkom Singeorzan, Mateja Jeger Majstorović s Čehinjom Tomanovskom, a Lea Rakovac s Njemicom Wan Yuan.

U parovima Rakovac i Jeger su s 3:1 (6, 5, -7, 7) svladale Belgijke Marchetti i Degraef, a potom su za ulazak u glavni ždrijeb porazile i Poljakinje Wielgos i Lis s 3:2 (-5, 8, -8, 6, 6). Među 16 su Arapović i Malobabić, a u prvom kolu igraju sa Slovenkama Tofant i Stražar, dok će Rakovac i Jeger Majstorović na prve nositeljice Luksemburžanke De Nutte i Ni Xia Lian.

U miksevima Rakovac i Ban su zaustavljeni korak do glavnog ždrijeba, a bolji su bili Kinezi Cao Wei i Li Yake 3:0 (6, 11, 9).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!